Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

23 July 2024 06:55

Η AHEPA βοηθά στον εκσυγχρονισμό του ΕΕΣ

Τα εγκαίνια του επιχειρησιακού κέντρου συντονισμού και διαχείρισης κρίσεων πραγματοποιήθηκαν στο ιστορικό κτίριο της 3ης Σεπτεμβρίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρουσία πλήθους εκπροσώπων των Μέσων και της Πολιτείας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της AHEPA που στήριξαν θερμά οι εταιρείες EΥΕΟΝΙΧ, Samsung Electronics Hellas, Nova και Samsung SDS. Με αυτή τη χορηγία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται ακόμη πιο άμεσα και αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, μέσα από ένα κέντρο διαχείρισης κρίσεων, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες τεχνολογίες.

O Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, κος Σάββας Τσίβικος δήλωσε σχετικά: «Η AHEPA αναγνωρίζει έμπρακτα το σπουδαίο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και για αυτό τον λόγο ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία της μεγάλης δωρεάς».

Ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σχολίασε: «Για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό είναι μια καινοτόμος δράση, που δίνει μια πληρότητα επιχειρησιακής αντιμετώπισης οποιασδήποτε κρίσης σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας».

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αποτελείται από μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει την πρωτοποριακή πλατφόρμα ενοποιημένων επικοινωνιών και διαχείρισης κρίσεων Command powered by Samsung SDS, τα κινητά τηλέφωνα Samsung Galaxy XCover7, που έχουν σχεδιαστεί για να αντεπεξέρχονται σε απαιτητικές συνθήκες και έχουν ενσωματωμένο το εξειδικευμένο λογισμικό ασφάλειας Samsung Knox, οθόνες και τηλεπικοινωνιακή σύνδεση μέσω Nova, καθώς επίσης και διαρκή τεχνική, εκπαιδευτική και επιχειρησιακή υποστήριξη.

ΤΕΥΧΟΣ 554

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ