Skip to main content
3 February 2023 07:51

Η Action1 προστατεύει από παραβιάσεις LastPass

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Action1 Corporation, πάροχος της ομώνυμης πλατφόρμας διαχείρισης ενημερώσεων κώδικα, remote access, remote και management (RMM) που έχει σχεδιαστεί για οργανισμούς work-from-anywhere, ανακοίνωσε ότι οπλίζει τις ομάδες πληροφορικής με ένα δωρεάν εργαλείο για να τις βοηθήσει να εντοπίσουν την έκθεση του οργανισμού τους σε κινδύνους μετά την παραβίαση του LastPass, αλλά και να μετριάσουν προληπτικά τον κίνδυνο.

Η δωρεάν προσφορά της Action1 επιτρέπει στις ομάδες IT να αποκτήσουν ορατότητα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης στα οποία είναι εγκατεστημένη η επέκταση LastPass, βοηθώντας τες να μετριάσουν τους κινδύνους για το περιβάλλον τους από την παραβίαση.

Η εταιρεία εξουσιοδοτεί τις ομάδες IT με δυνατότητες αυτοματοποιημένης δέσμης ενεργειών για να αναγνωρίζουν όλες τις εγκαταστάσεις LastPass που είναι εγκατεστημένες ως επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης και να εξαλείφουν τις πιθανότητες των παραγόντων απειλών να αξιοποιήσουν δυνητικά αδύναμους ή επαναχρησιμοποιημένους κύριους κωδικούς πρόσβασης για να εισβάλουν στα κρίσιμα συστήματα του οργανισμού εργαζόμενοι απευθείας με ευάλωτους χρήστες.

Η προσφορά της Action1 περιλαμβάνει: Δυνατότητες αυτοματοποιημένης δέσμης ενεργειών, δωρεάν για τα πρώτα 100 τελικά σημεία και δωρεάν σενάριο για τον προσδιορισμό όλων των εγκαταστάσεων LastPass που είναι εγκατεστημένες ως επεκτάσεις Chrome, κατάλληλο για χρήση μέσω οποιουδήποτε συστήματος διαχείρισης τελικού σημείου.

«Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πιο συχνά το LastPass ως επέκταση προγράμματος περιήγησης. Ωστόσο, τα περισσότερα εργαλεία RMM από προεπιλογή μπορούν να αναγνωρίσουν το LastPass μόνο ως εγκατεστημένη εφαρμογή, η οποία δίνει στις ομάδες IT μια λανθασμένη αίσθηση της χαμηλής υιοθέτησης του LastPass από τους χρήστες τους», δήλωσε ο Mike Walters, VP of Vulnerability and Threat Research στην Action1.

«Λαμβάνοντας υπόψη την επιδεκτικότητα των περισσότερων ανθρώπων σε κακές πρακτικές κωδικών πρόσβασης, οι ομάδες IT θα πρέπει να διερευνήσουν την έκθεση του οργανισμού τους σε κινδύνους εντοπίζοντας όλες τις εγκατεστημένες επεκτάσεις του LastPass στο πρόγραμμα περιήγησης».

Τεύχος 220

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ