Skip to main content
5 July 2022 06:45

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετονομάστηκε σε Hellenic Train

Την Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022, η εταιρεία πραγματοποίησε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα, όπου παρουσίασε το νέο όνομα και το νέο λογότυπο, τη στρατηγική και την πορεία της στον κλάδο των μεταφορών.

Η Hellenic Train S.A., χρησιμοποιώντας το δίκτυο και την εν γένει σιδηροδρομική υποδομή του ΟΣΕ, πραγματοποιεί 342 δρομολόγια (επιβατικά και εμπορικά τρένα) την ημέρα, απασχολεί 637 άτομα προσωπικό και χρησιμοποιεί 1.160 μηχανές έλξης, βαγόνια και φορτάμαξες.

Παράλληλα, είναι μέλος του ομίλου FS, που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται ήδη στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία. Ο όμιλος FS απασχολεί πάνω από 75.000 εργαζόμενους. Σε ετήσια βάση εξυπηρετούνται 830 εκατ. επιβάτες και μεταφέρονται 50 εκατ. τόνοι εμπορευμάτων.

Τα αναβαθμισμένα τρένα ήδη έχουν δρομολογηθεί, σε λίγους μήνες αναμένονται και τα ταχύτερα, που θα κάνουν την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 20 λεπτά, σύντομα θα πραγματοποιηθούν βελτιώσεις και στον τομέα των παροχών, κυρίως με την αναβάθμιση των υπηρεσιών στους σταθμούς, ενώ στο μέλλον θα γίνουν κινήσεις προς υδρογονοκίνητα τρένα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ της Ferrovie dello Stato Italiane και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών με στόχο τη συνεργασία για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, τις νέες «έξυπνες» τεχνολογίες, τις ψηφιακές μεθόδους για την ασφάλεια και συντήρηση των σιδηροδρόμων και την προώθηση των επιστημονικών μελετών της διατροπικής κινητικότητας και «ευφυών συστημάτων».

Τεύχος 102

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ