Skip to main content
5 October 2022 06:51

Η Τρίτη είναι η νέα Δευτέρα για τους εργαζόμενους

Το υβριδικό μοντέλο εργασίας έχει έρθει για να μείνει, και οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι μετατρέπουν την Τρίτη στη νέα Δευτέρα! Η μελέτη της IWG στους 300 ευέλικτους χώρους εργασίας της στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε ότι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη είναι οι ημέρες που προτιμούν οι εργαζόμενοι για εργασία στο γραφείο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, πολλοί εργαζόμενοι επιλέγουν το μεσαίο τριήμερο αντί για την αρχή και το τέλος της εβδομάδας, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις της Δευτέρας και της Παρασκευής που ενδέχεται να έχει περισσότερη κίνηση, σε μια προσπάθεια να επιτύχουν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, μέσω της υβριδικής εργασίας, απολαμβάνοντας περισσότερες συνεχόμενες μέρες στο σπίτι.

Η επίδραση στην παραγωγικότητα είναι επίσης αισθητή. Πρόσφατη έρευνα από το Harvard Business School προτείνει ότι «ένας ενδιάμεσος αριθμός ημερών στο γραφείο έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη αποστολή email, μεγαλύτερο αριθμό παραληπτών email και αυξημένη καινοτομία στα προϊόντα εργασίας».

«Η τάση ενισχύεται από τη βιομηχανία της φιλοξενίας, καθώς οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ αναφέρουν ότι τα βράδια της Τετάρτης και της Πέμπτης έχουν γίνει οι νέες Πέμπτες και Παρασκευές για ποτό και φαγητό έξω», σύμφωνα με το Reuters.

Τεύχος 144

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ