Skip to main content
20 March 2023 06:51

Η πρώτη εικόνα από την CPX 360 

Η Check Point Software Technologies διοργάνωσε με επιτυχία την ετήσια εκδήλωση πελατών και συνεργατών της, CPX 360, στο Μόναχο. Η τριήμερη έκθεση συγκέντρωσε κορυφαίους ειδικούς του τομέα, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις τελευταίες λύσεις και στρατηγικές που προστατεύουν τους οργανισμούς από τις πιο εξελιγμένες απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. 

Ο κος Gil Shwed, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Check Point Software Technologies ανέβηκε στη σκηνή για να τοποθετηθεί πάνω σε καίρια θέματα που αφορούν την αγορά. Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του «Level Up to the Best Security», ο Shwed αποκάλεσε το 2023 «το έτος της τεχνητής νοημοσύνης». Ο Shwed εξήγησε: «Κάθε λίγα χρόνια, ο κλάδος βιώνει μια σημαντική αλλαγή και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση της επανάστασης της τεχνητής νοημοσύνης. Για μια δεκαετία, η Check Point επενδύει και την ενσωματώνει με συνέπεια στα συστήματά μας, με περισσότερους από τους μισούς κινητήρες απειλών να χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για να διασφαλίσουν ότι οι σύνθετες υποδομές μπορούν να παραμείνουν προστατευμένες. Για μένα, το 2023 είναι το σημείο καμπής για την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς αρχίζουμε να εξαρτόμαστε περισσότερο από τις δυνατότητές της στην καθημερινή ζωή και εδραιώνεται ως αναπόσπαστο μέρος του τρόπου με τον οποίο υπερασπιζόμαστε τα εξελισσόμενα δίκτυά μας». 

Ο Shwed ανέλυσε, επίσης, τι είχε παρατηρήσει τον τελευταίο χρόνο και πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να προετοιμαστούν για αυτή τη στροφή. Δήλωσε ότι η συνεχής δέσμευση για υβριδική εργασία έχει οδηγήσει σε αύξηση άνω του 50% στον αριθμό των ψηφιακών συσκευών που χρησιμοποιούνται ανά άτομο. Αυτό συμπίπτει με την αύξηση τόσο του αριθμού των κυβερνοεπιθέσεων όσο και του επιπέδου πολυπλοκότητας, με την Check Point να παρατηρεί αύξηση 38% στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως. Ο Shwed πρόσθεσε: «Για πολλές επιχειρήσεις, το πρόβλημα είναι ότι τα προϊόντα τους δεν συνεργάζονται, είναι απλά πολύ περίπλοκο. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλα τα συστήματα επικοινωνούν μεταξύ τους για να περιορίσουν τον κίνδυνο παραβίασης. Αυτό δεν είναι προς το παρόν συνήθης πρακτική και το 2023 αυτό θα καταστήσει τις επιχειρήσεις ευάλωτες». 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Vice President of Product Management της Check Point, κος Eyal Manor μοιράστηκε επίσης τις τελευταίες βελτιώσεις στα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία από τις απειλές που έχει παρατηρήσει η Check Point Research. Συγκεκριμένα, εστίασε στο Check Point Infinity Global Services, μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας ασφαλείας που θα βοηθήσει τους οργανισμούς να αποτρέψουν προηγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο, να ανταποκριθούν σε εκτεταμένες επιθέσεις και να ενισχύσουν κάθε πτυχή της ανθεκτικότητάς τους στην ασφάλεια. 

Οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες ενημερώθηκαν, ακόμη, από πολλά άλλα στελέχη της Check Point, συμπεριλαμβανομένου του κου Ofir Israel, Vice President of Threat Prevention, ο οποίος συνέχισε τη συζήτηση γύρω από τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης, εξετάζοντας τον κυβερνοπόλεμο και πώς αυτή η τεχνολογία έχει αλλάξει τον κόσμο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. 

Τεύχος 250

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ