Skip to main content
23 January 2023 07:43

Η καινοτόμος εφαρμογή iAlert PLUS αντιμετωπίζει έκτακτα συμβάντα!

Του Χρίστου Κρανάκη

Το iAlert PLUS αποτελεί την ιδανική εφαρμογή για την 24ωρη προστασία και ασφάλειά σας από οποιοδήποτε… απρόοπτο συμβάν. Κατάλληλα σχεδιασμένη για να αποφευχθεί κάθε αρνητικό σενάριο, ακόμα και όταν βρίσκεστε σε μία απομακρυσμένη περιοχή χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας με τις δημόσιες αρχές, η εφαρμογή θα στείλει χειροκίνητα ή αυτομα- τοποιημένα, επείγον σήμα συναγερμού σε ένα εξειδικευμένο Κέντρο Επιχειρήσεων Ασφαλείας (ΚΕΑ).

Πιο αναλυτικά, το iAlert PLUS λειτουργεί ως εξής: Μέχρι τώρα, όποτε προκύπτει ένα γεγονός που απειλεί την ασφάλεια ή την υγεία σας, ήταν και εξακολουθεί να είναι δύσκολο να περιγρά-
ψετε στις Αρχές την τοποθεσία σας, ώστε να σας εντοπίσουν εύκολα και γρήγορα. Με το iAlert PLUS, αυτό πλέον μπορεί να επιτευχθεί με το πάτημα ενός απλού κουμπιού στο κινητό σας και να εξασφαλίσετε πως θα λάβετε βοήθεια από ένα εξειδικευ- μένο ΚEA (Κέντρο Επιχειρήσεων Ασφαλείας).

Ο συναγερμός που θα σταλεί στο ΚΕΑ, θα περιλαμβάνει την το- ποθεσία σας, τους δηλωμένους συγγενείς σας με τους τηλεφω- νικούς τους αριθμούς, ένα προκαθορισμένο μήνυμα με οδηγίες και ένα σύντομο ηχογραφημένο μήνυμα. Το εξειδικευμένο ΚΕΑ με προσωπικό καλά εκπαιδευμένο σε θέματα ασφαλείας, αναλύει την τοποθεσία του συμβάντος, διαβάζει τις οδηγίες του μηνύματός σας και τις διαβιβάζει αναλόγως στις αρμόδιες αρχές.

Το iAlert PLUS προσφέρει 4 κύριες λειτουργίες στον χρήστη:

Λειτουργία Πανικού: Πατώντας αυτό το κουμπί, ο χρήστης στέλνει ένα σήμα κινδύνου σε ένα ΚΕΑ και ένα e-mail στους συγγενείς του. Με το σήμα αυτό μεταφέρονται η γεωγραφική θέση, τηλεφωνικοί αριθμοί συγγενών, ένα προκαθορισμένο μήνυμα με οδηγίες και ένα ηχογραφημένο μήνυμα 15”.

Λειτουργία ιχνηλάτης 7 ημερών: Αυτή η λειτουργία παρακολουθεί τις πιο πρόσφατες συντεταγμένες 7 ημερών του τηλε φώνου. Με τη λειτουργία Πανικού, όλα τα παραπάνω δεδομένα αποστέλλονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων Ασφαλείας και μέσω αυτών στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Λειτουργία «Ποιος Είμαι»: Η λειτουργία στοχεύει στην ανάκτηση της ταυτότητας του χρήστη, ενός σύντομου αρχείου υγείας, ενός ιστορικού συμβάντων και των τελευταίων συντε-
ταγμένων 7 ημερών του τηλεφώνου.

Λειτουργία Ειδοποιήσεων: Ο χρήστης λαμβάνει πληροφορίες έκτακτης ανάγκης και οδηγίες μέσω του ΚΕΑ, σχετικά με θέματα καιρικών φαινομένων και επειγουσών καταστάσεων.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της εφαρμογής

Καθολική προστασία: Υπάρχουν πολλές συσκευές κινδύνου ή tracker/sos στην αγορά, παρόλα αυτά, το στοιχείο διαφοροποίησης της εφαρμογής iAlert PLUS είναι ότι οι χρήστες θα την έχουν πάντα στη συσκευή του τηλεφώνου τους.

Χαμηλό κόστος: Αρχικά, το κόστος για μια συσκευή κινδύνου ή tracker/SOS είναι κατά πολύ υψηλότερο από το κόστος ενός έξυπνου τηλεφώνου μεσαίας κατηγορίας, καλής ποιότητας. Επίσης, η εφαρμογή από τα App Store και Play Store παρέχεται εντελώς δωρεάν και χωρίς συνδρομή. Η καταβολή συνδρομής είναι προαιρετική και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ μη- νιαίας ή ετήσιας, πάντα σε ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Εναλλακτική φροντίδα: Οι κυβερνητικές υπηρεσίες (112) υπάρχουν και παρέχουν καλή ενημέρωση και προστασία στους ανθρώπους. Αυτό που όμως προσφέρει η εφαρμογή iAlert PLUS είναι μια εναλλακτική λύση προσωπικής εξυπηρέτησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μέσω άμεσης αποστολής πρόσθετων δεδομένων, που είναι χρήσιμα για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις αρχές.

Ποιότητα δεδομένων: Σήμερα, πολλά smartphones προσφέρουν ενσωματωμένες υπηρεσίες παρακολούθησης/SOS, προωθώντας τις απαιτήσεις του χρήστη στην υπηρεσία Gov 112 ή/ και αποστέλλονται δεδομένα εντοπισμού θέσης σε συγγενείς ως κείμενο SMS. Αλλά μέχρι τώρα κανένα έξυπνο τηλέφωνο δεν δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη για αυτόματη λειτουργία που συσχετίζει τα δεδομένα των αισθητήρων, που παρακολουθεί τα ίχνη του ιδιοκτήτη τις τελευταίες 7 ημέρες, που καταγράφει τις ανάγκες και στέλνει όλα αυτά τα δεδομένα σε ΚΕΑ για περαιτέρω ανάλυση.

Φόρτιση: Οι περισσότερες συσκευές tracker/SOS παρέχονται με εξαιρετική χωρητικότητα μπαταρίας και έτσι ο χρόνος «αναμονής» για αυτές τις συσκευές είναι άφθονος. Δυστυχώς, πολύ συχνά αυτό το ευεργετικό χαρακτηριστικό κάνει τους χρήστες να ξεχνούν τη φόρτιση της συσκευής. Από την άλλη, το έξυπνο τηλέφωνο είναι η πρώτη συσκευή που σίγουρα θα φορτιστεί.

Ιδιωτικότητα: Οι συσκευές tracker/SOS αποτυγχάνουν να προσφέρουν ένα ηθικό πλαίσιο για την προστασία απορρήτου του χρήστη. Ειδικά όταν οι νέοι χρησιμοποιούν αυτές τις συσκευές, η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο γιατί νιώθουν ότι πα- ρακολουθούνται από τους γονείς τους. Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δεν θα χάνουν την ευκαιρία να «ξεχνούν» τη συσκευή στο σπίτι. Αντίθετα, τα smartphones προσφέρουν ένα πραγματικό πλαίσιο για την πολιτική απορρήτου. Έτσι, οι χρήστες αποδέχονται πιο εύκολα την κατάσταση «απορρήτου» και έχουν πάντα μαζί τους τα τηλέφωνά τους.

Αναβάθμιση λειτουργιών: Τα έξυπνα τηλέφωνα εξελίσσονται συνεχώς και το ίδιο συμβαίνει και με την εφαρμογή iAlert PLUS. Οι χρήστες θα λαμβάνουν συνεχώς ενημερώσεις για καλύτερη λειτουργία αισθητήρων και νέες λειτουργίες.

Σε ποιους απευθύνεται
Τα οφέλη του iAlert PLUS είναι ευκόλως εννοούμενα για όλους τους ανθρώπους, ανεξαιρέτως ηλικίας και ιδιότητας. Είτε μιλάμε για φυσικά πρόσωπα, πελάτες των ΙΕΠΥΑ, είτε για ομάδες πολιτών (π.χ. δημοτικές κοινότητες) ή και υπαλληλικό προσωπικό σε μία μεγάλη εταιρεία, η εφαρμογή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ασφαλείας σε κάθε περίσταση.

Το iAlert PLUS μπορεί να αποκτηθεί από οποιαδήποτε ιδιωτι- κή εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (ΙΕΠΥΑ), οι οποίες έχουν το νομικό δικαίωμα να πωλούν το APP σε τελικούς πελά- τες, καθώς και να συνεργάζονται με το ΚΕΑ που τους εξυπηρετεί καλύτερα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή έχει ήδη μεταφραστεί σε 6 γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Βουλγαρικά), ενώ σύντομα πρόκειται να μεταφραστεί σε ακόμη περισσότερες.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Play Store για Android συ-
σκευές και στο App Store για iOS συσκευές.

Τεύχος 211

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ