Skip to main content
19 April 2023 06:43

Η Ισμήνη Αρβανίτη φιλοξενείται στο Techmail

Συνέντευξη στον Χρίστο Κρανάκη

H CEO της Interlei, κα Ισμήνη Αρβανίτη, παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Techmail. Μεταξύ άλλων, η κα Αρβανίτη αναφέρθηκε στην πολύχρονη ιστορική διαδρομή της εταιρείας, η οποία εδώ και 16 συναπτά χρόνια παρέχει στις επιχειρήσεις υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών, υλοποιώντας πιστοποιημένα ακαδημαϊκά προγράμματα και ειδικά σεμινάρια προετοιμασίας για την απόκτηση παγκοσμίως αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων από τους κορυφαίους κατασκευαστές του χώρου, όπως οι Microsoft, Cisco, EC – Council, VMware, Red Hat, και LPI. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο τομέας της πληροφορικής συνιστά μια διαρκώς αναπτυσσόμενη και δυναμική αγορά με πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες», γεγονός που έχει αναδείξει την Interlei σε μία άκρως επιτυχημένη εταιρεία με ετήσιο σταθερό ρυθμό ανάπτυξης 20%-25%.

Παρακάτω παρατίθεται ολόκληρη η συνέντευξη που πήραμε από την κα Αρβανίτη:

Βρίσκεστε στο «τιμόνι» ενός επιτυχημένου οργανισμού που φέτος έκλεισε 16 χρόνια ζωής. Ποια στιγμιότυπα ξεχωρίζετε κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού;

Η εταιρεία μας ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια ως ένας πολύ μικρός οργανισμός υλοποιώντας κυρίως σεμινάρια Cisco. Σε πολύ σύντομο, όμως, χρονικό διάστημα αναπτύξαμε επίσημες συνεργασίες και με τους υπόλοιπους παρόχους πληροφορικής, ως Training Partners, οι οποίοι διαθέτουν ακαδημαϊκά προγράμματα και σεμινάρια, που οδηγούν σε πιστοποιήσεις παγκοσμίως αναγνωρισμένες από την αγορά εργασίας. Πλέον διαθέτουμε περισσότερες από 8 επίσημες συνεργασίες με εταιρείες ηγέτες και είμαστε και σε θέση να σχεδιάζουμε πολλά και διαφορετικά εξειδικευμένα σεμινάρια προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κάθε εταιρείας.

Παρόλο που στην αγορά υπήρχαν ήδη μεγάλοι οργανισμοί που παρείχαν τις ίδιες υπηρεσίες, καταφέραμε κατά τη διάρκεια της κρίσης να αναπτυχθούμε και αυτή τη στιγμή κατέχουμε ένα ιδιαίτερα μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Η ανάπτυξή μας ξεκίνησε προσελκύοντας αρκετούς ιδιώτες, αφού οι εταιρείες είχαν αφαιρέσει από τον προϋπολογισμό τους μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης του προσωπικού τους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες επενδύουν σημαντικά στο reskilling αλλά και upskilling των ανθρώπων τους, αφού ο χώρος της πληροφορικής αλλάζει σημαντικά και δημιουργούνται νέες εργασιακές και μαθησιακές απαιτήσεις.

Ο χώρος της εκπαίδευσης άλλαξε σημαντικά και μετά τον κορονοϊό. Ενώ η Interlei προσέφερε για αρκετά χρόνια στους καταρτιζόμενους online learning, οι περισσότεροι από αυτούς συνειδητοποίησαν τα οφέλη αυτής μετά την πανδημία. Πλέον το 90% των εκπαιδεύσεων γίνονται με τη μέθοδο online / live μέσω πλατφόρμας σύγχρονης και ασύγχρονης μορφής εκπαίδευσης.

Ανά τα χρόνια, καταφέρατε να συνεργαστείτε με τους μεγαλύτερους παρόχους στον τομέα του IT. Ποιοι είναι αυτοί και πώς καταφέρατε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους;

Η Interlei έχει ένα ετήσιο σταθερό ρυθμό ανάπτυξης 20-25%. Αυτό οφείλεται στους άρτια καταρτισμένους Σύμβουλους Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εξειδικευμένη ενημέρωση των πελατών μας, αλλά και στους Εισηγητές της, οι οποίοι συνεχώς εξελίσσονται ακαδημαϊκά και παραμένουν ενεργοί στην αγορά εργασίας.

Προσφέροντας υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές υπηρεσίες καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των μεγαλύτερων εταιρειών στον τομέα της Πληροφορικής και να μας εμπιστευτούν για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων. Μερικές από αυτές είναι η Microsoft , το ECCouncil, η Cisco, η Huawei, το LPI, ενώ μέσω συνεργασιών μπορούμε και προσφέρουμε σεμινάρια σε VMware και AWS. Η τελευταία μας συνεργασία ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες και αφορά στην PeopleCert. Έτσι προσφέρουμε επίσημα εκπαιδεύσεις σε ITIL (Axelos), Scrum και DevOps. Η Interlei ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο και πρόκειται να προσφέρει σεμινάρια που σχετίζονται με Leadership Skills. Αυτά πρόκειται να ανακοινωθούν εντός των προσεχών μηνών.

Παρέχετε σε στελέχη και εργαζομένους σε τμήματα IT μερικές από τις πλέον διακεκριμένες πιστοποιήσεις στις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας. Πώς προβλέπετε να παραμείνετε «εντός των εξελίξεων» και να αντιμετωπίσετε τη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη της εποχής;

Η εκπαίδευση αποτελεί ένα κλάδο με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται συνεχώς και η ανάγκη νέων γνώσεων και δεξιοτήτων θα αυξηθεί περαιτέρω στην αγορά εργασίας. Στα επόμενα χρόνια θα δούμε αλλαγές όχι μόνο στα υφιστάμενα επαγγέλματα αλλά και στον τρόπο διεξαγωγής της εκπαίδευσης, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις νέες τεχνολογίες με τη βοήθεια κυρίως της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), η οποία λαμβάνει τον ρόλο ενός Personal Learning Assistant.

Η συνεχής κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού μάς δίνει τη δυνατότητα να μένουμε εντός των εξελίξεων και να προβλέπουμε τις μελλοντικές ανάγκες. Η ανάπτυξη νέων μεθοδολογιών μας βοηθά να παρέχουμε την καλύτερη λύση για τον εκάστοτε πελάτη μας. Βλέπουμε ότι πολλές εταιρείες προβλέπουν σε custom λύσεις για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών. H Interlei διαθέτοντας έμπειρους Learning Designers μπορεί και παρέχει την καλύτερη δυνατή λύση για την αντιμετώπιση αυτών των αναγκών.

Ποια ακαδημαϊκά προγράμματα προσέλκυσαν περισσότερο ενδιαφέρον και ποια κατά τη γνώμη σας προσδένονται πιο πολύ στο «μέλλον» του IT;

Και αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά η Interlei είχε μεγάλο αριθμό καταρτιζόμενων σε σεμινάρια κυρίως της EC-Council, της Cisco και της Microsoft. Τα Cybersecurity, Cloud Computing, AWS, Google Cloud, Networking, Software Development, Data Science, DevOps & Artificial Intelligence αποτελούν και πρόκειται να αποτελέσουν τα πιο δημοφιλή σεμινάρια για τα επόμενα χρόνια.

Ο τομέας της πληροφορικής έχει αποδειχθεί ότι είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη και δυναμική αγορά με πολύ ικανοποιητικές και πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες, καθώς τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες γίνονται ολοένα και πιο περιζήτητα. Αυτό είναι αρκετά εμφανές στις εταιρείες, αφού δεν βρίσκουν πλέον προσωπικό με τις κατάλληλες δεξιότητες για την κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων εργασίας. Οι επαγγελματίες οι οποίοι θα αποκτήσουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις, θα είναι σε θέση να πετύχουν υψηλές αμοιβές αλλά και μία επιτυχημένη καριέρα!

Τεύχος 267

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ