Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

17 September 2024 06:44

Το First Global Challenge 2024 για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός μαθητικής ρομποτικής First Global 2024 από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά. Το διεθνές γεγονός ρομποτικής θα συγκεντρώσει μαθητές από περισσότερες από 190 χώρες, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε μια πρόκληση με θέμα «Τροφοδοτώντας το Μέλλον». Η Τελετή Έναρξης θα τελεστεί στο ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο στις 26 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Κωνσταντίνος Κυρανάκης, δήλωσε: «Η διοργάνωση για πρώτη φορά του Παγκόσμιου Διαγωνισμού First Global 2024 στην Αθήνα αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα. Παλέψαμε πολύ τα προηγούμενα χρόνια για να φέρουμε το διαγωνισμό στη χώρα μας και να φιλοξενήσουμε τα καλύτερα μυαλά του κόσμου μέσω των 198 εθνικών τους ομάδων. Η Ελληνική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια έχει συνεχείς διακρίσεις στις 3 πρώτες θέσεις. Στηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη τα παιδιά που κάνουν περήφανη την πατρίδα μας».

Η πρόκληση ρομποτικής «Τροφοδοτώντας το Μέλλον» εμπνέει τους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη τους για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα ρομπότ. Οι ομάδες θα πρέπει να χειριστούν το ρομπότ τους σε έναν προσομοιωμένο κόσμο που τονίζει την πολύπλοκη και αλληλοεξαρτώμενη σχέση μεταξύ των συστημάτων νερού, τροφίμων και ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό First Global 2024 μπορείτε να πατήσετε εδώ.

ΤΕΥΧΟΣ 578

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ