Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 July 2022 06:44

Ηράκλειο: Η πλατφόρμα «έξυπνης πόλης» ενισχύει την επιχειρηματικότητα

O Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 13 Ιουλίου την εκδήλωση Ψηφιακός μετασχηματισμός με επίκεντρο τον πολίτη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου παρουσιάστηκε η ψηφιακή πλατφόρμα Heraklion Smart City. Πρόκειται για ένα έργο, μια στατιστική πύλη της πόλης, μέσω της οποίας θα υποβοηθηθεί η λήψη αποφάσεων, εκδημοκρατίζοντας την τοπική διακυβέρνηση, αυξάνοντας τη συμμετοχικότητα των πολιτών και βοηθώντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Μέσω της πλατφόρμας αυτής, ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιεί το όραμά του για τη διαχείριση των δεδομένων που γεννά το τοπικό αστικό περιβάλλον (συλλογή, αποθήκευση, οπτικοποίηση, διαμοιρασμός).

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κος Βασίλης Λαμπρινός, παρουσίασε την ψηφιακή πολιτική του Δήμου, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η εκπαίδευση των πολιτών στις ψηφιακές δεξιότητες είναι βασική ανάγκη. Διασφαλίζει ότι όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ήδη προσφέρουμε πολλές και σημαντικές ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες μας και είναι κρίσιμο να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Το έργο που παρουσιάζεται σήμερα, η ψηφιακή πλατφόρμα “έξυπνης πόλης”, επιβεβαιώνει τη συνεργασία μας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας, στο πλαίσιο ενός συνεργατικού τοπικού οικοσυστήματος».

Από την πλευρά του ΙΤΕ, χαιρέτισε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Αντιπρόεδρος ΔΣ – ΙΤΕ, καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης τονίζοντας την αξία της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα της πόλης.

Ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστή, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης, παρουσίασε την περίπτωση της πόλης του Ηρακλείου ως παράδειγμα για τον Μετασχηματισμό των σύγχρονων πόλεων σε ευφυείς πόλεις με επίκεντρο τον πολίτη.

Ο Μηχανικός Η/Υ στο Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, κος Μανούσος Μπουλουκάκης, αναφέρθηκε στις Καινοτομίες και τις τεχνολογίες αιχμής στο οικοσύστημα δεδομένων της πόλης του Ηρακλείου μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της «έξυπνης πόλης».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ