Skip to main content
22 February 2023 07:44

Ηλεκτρονική πλατφόρμα κατά της φοροδιαφυγής

Ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα φοροδιαφυγής σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία αναμένεται να τεθεί προσεχώς σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η φορολογική διοίκηση της ΑΑΔΕ θα θέσει σε εφαρμογή την πλατφόρμα καταγγελιών και, όπως αναφέρει στέλεχος της φορολογικής διοίκησης, οι καταγγελίες μπορούν να είναι τόσο επώνυμες όσο και ανώνυμες και θα αξιολογούνται από το ίδιο σύστημα, το οποίο θα μπορεί μέσω διαλειτουργικότητας να εντοπίζει τα στοιχεία της επιχείρησης ή του επαγγελματία που καταγγέλλεται για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο.

Οι πολίτες θα συμπληρώνουν την ειδική φόρμα και εφόσον τα στοιχεία είναι πλήρη, το σύστημα θα τα μεταβιβάζει στον ελεγκτικό μηχανισμό για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα και η βάση της καταγγελίας και έπειτα θα δίνεται το πράσινο φως προκειμένου να ξεκινήσει σχετικός έλεγχος. Παράλληλα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αναγράφουν αναλυτικά την καταγγελία που υπέπεσε στην αντίληψή τους.

Τεύχος 233

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ