Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
Ζητούνται συμβουλευτικές υπηρεσίες για IoT και Drones
H Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) διακηρύσσει ηλεκτρονικό, ανοιχτό διαγωνισμό με τίτλο: «Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Εθνικής Στρατηγικής για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και για τα Μη-Επανδρωμένα Οχήματα».
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εστιάζει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τη χρήση της τεχνολογίας Internet of Things (IoT) καθώς και παράλληλα την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τη χρήση Μη-Επανδρωμένων Οχημάτων και τη θέσπιση ενός σαφούς και συνεκτικού πλαισίου για την ασφαλή, υπεύθυνη και ρυθμιζόμενη ενσωμάτωσή τους στον εθνικό χώρο. Στόχος της μελέτης είναι η δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη και χρήση των τεχνολογιών αυτών στην Ελλάδα, η υποστήριξη της ανάπτυξης μιας ανταγωνιστικής και καινοτόμου βιομηχανίας IoT και Μη-Επανδρωμένων Οχημάτων και η μεγιστοποίηση των οφελών για την κοινωνία και την οικονομία.
Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η εθνική στρατηγική για το IoT και τα Μη-Επανδρωμένα Οχήματα θα αξιοποιήσει μια πολύπλευρη προσέγγιση που περιλαμβάνει τις ακόλουθες βασικές συνιστώσες:
• Κανονιστικό πλαίσιο: Ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού συνόλου κανονισμών και κατευθυντήριων γραμμών για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση των Μη-Επανδρωμένων Οχημάτων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει απαιτήσεις για την εκπαίδευση των χειριστών και την αδρανοποίηση, καθώς και τεχνικά πρότυπα για το σχεδιασμό και τη λειτουργία των Μη-Επανδρωμένων Οχημάτων.
• Έρευνα και ανάπτυξη: Ενθάρρυνση και υποστήριξη της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και εφαρμογών Μη-Επανδρωμένων Οχημάτων μέσω ερευνητικών επιχορηγήσεων και χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
• Ανάπτυξη της βιομηχανίας: Προώθηση της ανάπτυξης της βιομηχανίας Μη-Επανδρωμένων Οχημάτων μέσω της στήριξης της ανάπτυξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και της ενθάρρυνσης των επενδύσεων στον τομέα.
• Διεθνής συνεργασία: Συνεργασία με διεθνείς εταίρους και ενδιαφερόμενα μέρη για την προώθηση της ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης των Μη-Επανδρωμένων Οχημάτων και για τη διευκόλυνση της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης.
Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.
Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών ορίζεται η 1η Απριλίου 2024, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 450.000 ευρώ.