Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

13 April 2022 09:00

Εφαρμογή εικονικής περιήγησης για το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών από την Apt

Η Apt Information Systems δημιούργησε μια εφαρμογή εικονικής περιήγησης για το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών που απευθύνεται σε επισκέπτες με κινητικά προβλήματα και προβλήματα ακοής, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης της Ελλάδας για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Το Έργο περιλαμβάνει τη σχεδίαση ιστοσελίδας και εφαρμογής για φορητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων tablet, μέσω των οποίων οι επισκέπτες μπορούν να ξεκινήσουν μια εικονική περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών και να μελετήσουν την πληθώρα των πληροφοριών που παρέχονται στα εκθέματα (μνημεία, ετικέτες) σε περιβάλλον εικονικής περιήγησης. Στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή, το συγκεντρωμένο υλικό για την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση (πανοράματα 360 μοιρών, τρισδιάστατα αντικείμενα, φωτογραφίες, κείμενα, βίντεο) παρουσιάζεται στο κοινό με προσιτό τρόπο. Επίσης, δημιουργήθηκαν σύντομα βίντεο στην ελληνική και αγγλική νοηματική γλώσσα.

Η εφαρμογή για κινητές συσκευές και tablet τρέχει σε συσκευές iOS και Android και μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από το App Store και το Play Store αντίστοιχα. Επιπλέον, στην είσοδο κάθε Αίθουσας του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών υπάρχουν κωδικοί QR που επιτρέπουν την πρόσβαση στην εφαρμογή.

Τεύχος 48

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ