Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

22 February 2023 07:48

Εφαρμογή για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας από τη Vodafone

Το Ίδρυμα Vodafone, με κεντρικό μήνυμα «Βγες από το silent mode», ανακοινώνει τη διάθεση της δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής και ιστοσελίδας Bright Sky στην Ελλάδα. Απώτερο σκοπό συνιστά η ενημέρωση σχετικά με την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Το Bright Sky αποτελεί μία κρυπτογραφημένη εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, διαθέσιμη σε Google Play και App Store, η οποία λειτουργεί υποστηρικτικά παρέχοντας οδηγίες αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης και πλήρη ενημέρωση για τις αρμόδιες δομές υποστήριξης σε οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να βρίσκεται σε καθεστώς κακοποιητικού περιβάλλοντος. Το περιεχόμενο της εφαρμογής έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, προκειμένου οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για τη διαχείριση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται είτε οι ίδιοι είτε οικεία τους πρόσωπα που κινδυνεύουν και ενδεχομένως χρειάζονται βοήθεια.

«Θεμελιώδης αρχή του Ιδρύματος Vodafone είναι ότι συνδεσιμότητα και τεχνολογία μπορούν να απαντήσουν στις μεγάλες κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας, και εν προκειμένω στην ενδοοικογενειακή βία. Ο πρώτος μας στόχος είναι το Bright Sky να βοηθήσει καταρχήν στην παραδοχή ότι κάποια ή κάποιος βρίσκεται σε κακοποιητικό περιβάλλον και στη συνέχεια να παροτρύνουμε τα θύματα να αναζητήσουν την κατάλληλη βοήθεια. Τα σημάδια της κακοποίησης δεν είναι πάντα ορατά και το Bright Sky είναι ένας μεγάλος σύμμαχος στην έγκαιρη αναγνώρισή τους», ανέφερε σχετικά η κα Μαρία Σκάγκου, Αντιπρόεδρος ΔΣ της Vodafone Ελλάδας και Πρέσβειρα του Ιδρύματος Vodafone.

Η προσαρμογή της εφαρμογής Bright Sky, η οποία ήδη λειτουργεί σε 10 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, στα ελληνικά δεδομένα και η ανάπτυξη του περιεχομένου της υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία του ΚΜΟΠ (Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας), ενός από τους παλαιότερους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς με μακρά εμπειρία στον τομέα της ψυχικής υγείας και την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η εφαρμογή Bright Sky μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε smartphone, ενώ το περιεχόμενό της είναι εξ ολοκλήρου διαθέσιμο και στην ιστοσελίδα www.bright-sky.org σε ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Τεύχος 233

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ