Skip to main content
31 March 2022 06:50

Ευρωπαϊκή έρευνα για το Industry 4.0

Το ινστιτούτο έρευνας αγοράς YouGov για λογαριασμό του Ερευνητικού Ινστιτούτου Handelsblatt και της TeamViewer, διενήργησε έρευνα σχετικά με την εφαρμογή Industry 4.0, η οποία έδειξε ότι μόνο το 1/4 των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων έχουν ξεκινήσει τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, και οι περισσότερες από τις μισές δεν έχουν καν κάποιο σχέδιο δράσης ακόμη γι’ αυτόν.

Για τα τρία τέταρτα των συμμετεχόντων, η Industry 4.0 περιλαμβάνει τη χρήση τεχνολογίας και δεδομένων για την ψηφιοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας με επίκεντρο τις μηχανές, αλλά και τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την υποστήριξη των χειρωνακτικών διαδικασιών των εργαζομένων μέσω ψηφιακής τεχνολογίας. Πάνω από το 70% δήλωσε ότι αυτός ο μετασχηματισμός θα οδηγήσει σε καλύτερες συνθήκες εργασίας, περισσότερη ασφάλεια στον χώρο εργασίας και μια εντελώς διαφορετική εταιρική κουλτούρα.

Οι σημαντικότερες τεχνολογίες και μεγάλες τάσεις που θα οδηγήσουν την ψηφιοποίηση της παραγωγής των εταιρειών στο μέλλον είναι η Κυβερνοασφάλεια (27%), οι Ψηφιακές Πλατφόρμες (25%), το Internet of Things (25%) και οι Υπηρεσίες Cloud ( 24%). Αντίθετα, τα Chatbots (12%) και το Blockchain (12%) αναμένεται να διαδραματίσουν δευτερεύοντα ρόλο.

Τεύχος 41

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ