Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 June 2024 06:53

Επιχειρηματικές λύσεις στο 11th Digital Banking Forum

Σε μία περίοδο όπου ο χρηματοπιστωτικός τομέας συνεχίζει να βρίσκεται σε μία διαδικασία συνεχών αλλαγών, το 11th Digital Banking Forum ήρθε για να δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου όσον αφορά τόσο στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, όσο και στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών.

Το 11th Digital Banking Forum πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2024, από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Η συμμετοχή στo συνέδριο πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn.

Στο Panel I, με θέμα Η Αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και συντονιστή τον δημοσιογράφο κο Δημήτρη Μαλλά, η κα Κατερίνα Γλαβά, Consulting Partner, FSI Leader, Deloitte, ξεκίνησε λέγοντας ότι η ΑΙ υπάρχει στον χώρο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον 10. Δύο ήταν οι λόγοι που αναζητήθηκαν κατά την ίδια οι κατάλληλες τεχνολογίες που θα βοηθούσαν τη λειτουργία των τραπεζών: πρώτον, αυξήθηκε το κόστος εξυπηρέτησης των πελατών και το κόστος διαχείρισης λογαριασμών και δεύτερον, ο τεράστιος όγκος δεδομένων που έχουν συλλεχθεί, είτε δομημένα είτε όχι.

Στο Panel II, με τίτλοO χώρος των πληρωμών: Συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των «παικτών» της συγκεκριμένης αγοράς, ο κος Ανδρέας Μάντης, Head of Business Development and Innovation, ΔΙΑΣ, ανέφερε ότι στον κλάδο των πληρωμών, η μεγάλη πρόκληση είναι να δείξουμε όλοι τι αντιπροσωπεύουμε και τι προσφέρουμε στα φυσικά πρόσωπα.

ΤΕΥΧΟΣ 519

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ