Skip to main content
14 December 2022 07:44

Επιδότηση 10.000 ανέργων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Δ.Υπ.Α ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 10.000 μακροχρόνια ανέργους 45 ετών και άνω, με προτεραιότητα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα, επιλέγουν, ως δικαιούχοι, το Καθεστώς Κρατικής Ενίσχυσης, μεταξύ των εξής 2:

Καθεστώς Κρατικής Ενίσχυσης «de minimis»: Η επιχείρηση θα πρέπει να μην έχει μειώσει το προσωπικό της το 3μηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα 3 χρόνια (τρέχον και 2 προηγούμενα). Η επιχορήγηση σε αυτή την περίπτωση ανέρχεται σε ποσοστό 70% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτερο όριο τα 666 ευρώ μηνιαίως, και 80% με ανώτατο όριο τα 762 ευρώ μηνιαίως σε περιοχές θύλακες υψηλής ανεργίας.

Καθεστώς Κρατικής Ενίσχυσης του «Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού (ΓΑΚ)»: Η επιχείρηση θα πρέπει να μην έχει μειώσει το προσωπικό της το 12μηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 5.000.000 ευρώ ετησίως. Η επιχορήγηση αυτού ανέρχεται σε ποσοστό 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με ανώτερο όριο τα 700 ευρώ μηνιαίως.

Οι προαναφερθείσες επιχορηγήσεις περιλαμβάνουν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας και στις δύο περιπτώσεις.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr.

Τεύχος 193

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ