Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

3 September 2024 06:47

Επενδυτές για το μερίδιο της Vivendi στην Telecom Italia

Μια κοινοπραξία επενδυτών εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς του μεριδίου του γαλλικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Vivendi στην Telecom Italia, ανέφερε το Σάββατο η Corriere della Sera. Η αναφερόμενη κοινοπραξία θα περιλαμβάνει τον κο Andrea Petci, πρώην σύμβουλο της Vivendi στην Ιταλία και τον κο Claudio Costamania, πρώην πρόεδρο του κρατικού δανειστή Cassa Depositi e Prestiti.

Η κίνηση θα απαιτούσε την έγκριση της κυβέρνησης στη Ρώμη, η οποία με το προνόμιο της «χρυσής εξουσίας» έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις εξαγορές οποιασδήποτε εταιρείας με στρατηγικό ρόλο, όπως οι τηλεπικοινωνίες, αναφέρει το Bloomberg News.

Η συμφωνία θα αντιμετωπίσει επίσης το εμπόδιο της συμφωνίας της Vivendi. Η Corriere πρόσθεσε ότι το σχέδιο βρίσκεται ακόμη σε «εμβρυακό» στάδιο και ότι η κοινοπραξία έχει απευθυνθεί στη γαλλική Tikehau Capital SCA, η οποία διέψευσε το σχέδιο στην εφημερίδα. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης σε ένα άνοιγμα προς την αμερικανική Blackstone, αλλά το αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων δεν ήταν σαφές, πρόσθεσε.

ΤΕΥΧΟΣ 568

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ