Skip to main content
11 October 2022 06:43

Επίσκεψη στο data center Balkan Gate

Της Βασιλικής Χονδροδήμου

Το Techmail, συμμετέχοντας στη Διεθνή Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond, που διεξήχθη από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το υψηλών προδιαγραφών Data Center της Lancom, το Balkan Gate.

Η Lancom, μέσα από ένα άρτια οργανωμένο project, άνοιξε τις πόρτες του Balkan Gate για τους δημοσιογράφους.

Η ξενάγηση στους χώρους του Balkan Gate ήταν ενδελεχής και μας εντυπωσίασε. Σε όλο τον χώρο τηρούνται αυστηρές διαδικασίες πρόσβασης και ασφάλειας, σε σημείο που ακόμα και για την είσοδό μας φορέσαμε ειδικά θερμοσυστελλόμενα καλύμματα, ώστε να προστατευτεί ο εξοπλισμός του data center από την σκόνη.

Οι υπηρεσίες της Lancom εστιάζουν στο cloud, στις τηλεπικοινωνίες και στις εξειδικευμένες παροχές των ιδιόκτητων data center της. Επιγραμματικά, η εταιρεία παρέχει στο επιχειρησιακό πελατολόγιό της colocation, disaster recovery, international connectivity, cloud servers (VPS), telco services, cloud backup, VPN και cloud PBX.

Οι πιθανότητες να συμβεί μια διακοπή ρεύματος τώρα που ολόκληρη η κοινωνία αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης είναι αυξημένες. Ωστόσο, η Lancom έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Balkan Gate έχοντας backup με ισχυρές και πολλές ηλεκτρογεννήτριες.

Εκτός από τους παραδοσιακούς τρόπους σύνδεσης, η Lancom ως τηλεπικοινωνιακός πάροχος, προσφέρει συνδέσεις μέσω οπτικών ινών ταχύτητας από 1Gbps ως Nx100 GBps, μέσω του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον συγκεκριμένο χώρο.

Το Balkan Gate αποτελεί το πιο σημαντικό επιχειρηματικό hub των Βαλκανίων, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετικά στρατηγική τοποθεσία και μπορεί να εξυπηρετήσει επιχειρήσεις που επιθυμούν να επεκτείνουν την παρουσία τους στην αγορά των Βαλκανίων. Το Balkan Gate είναι το πρώτο κτίριο που προσφέρει περίπου 2.500m2 χώρο σε αρθρωτό σχεδιασμό.

Το κτίριο είναι «πράσινο», καθώς διαθέτει τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα παροχής ενέργειας και ψύξης, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα μιας και χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τη λειτουργία του. Επιπλέον, είναι πλήρως προστατευμένο από σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες, καθώς διαθέτει τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας έναντι τέτοιου είδους καταστροφών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, μας μίλησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancom, Γιώργος Νώλης, και ο Εμπορικός Διευθυντής, Νίκος Ζαχαριάδης.

Τα σχέδια της Lancom για το μέλλον δεν θα αργήσουν να υλοποιηθούν, μιας και μέσα στο 2023 αναμένουμε τη δημιουργία ενός νέου data center αντίστοιχου βεληνεκούς, που θα εξυπηρετεί μεγάλους πελάτες, στην Κρήτη.

Τεύχος 148

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ