Skip to main content
25 July 2024 06:45

Εξοικείωση δημοσίων υπαλλήλων με την AI

Εκπαίδευση σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης ξεκίνησαν ήδη 500 εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, με στόχο την εξοικείωσή τους με αυτή και την ενίσχυση των γνώσεών τους. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία, με τίτλο Al for All, πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Google και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και αποτελεί μόνο την αρχή ενός προγράμματος που θα επεκταθεί από τον Σεπτέμβριο σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα.

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και της Google περιλαμβάνει τρεις ημερίδες από εξειδικευμένους και έμπειρους εκπαιδευτές της Google. Οι δύο από αυτές θα απευθύνονται στους δημόσιους υπαλλήλους συνολικά και ξεδιπλώνονται μέσα από τις θεματικές ενότητες «Ενισχύστε την Παραγωγικότητά σας με την Τεχνητή Νοημοσύνη (Al)» και «Μέθοδοι επίλυσης Προβλημάτων». Η τρίτη ημερίδα με θέμα «Ηγεσία για την Ψηφιακή Εποχή» αφορά στελέχη που έχουν θέσεις ευθύνης στον δημόσιο τομέα.

Η συνεργασία της Google με το Υπουργείο Εσωτερικών, που είναι μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας αναφορικά με την εκπαίδευση σε θέματα ΑΙ στην Ελλάδα στοχεύει στην επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και στη διασφάλιση ίσων ευκαιριών, προσβάσιμων σε όλους, ενώ το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας Grow with Google.

ΤΕΥΧΟΣ 556

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ