Skip to main content
31 July 2024 06:52

Εξελίσσεται τo Vodafone Posidonia του Ιδρύματος Vodafone

Το πρόγραμμα Vodafone Posidonia του Ιδρύματος Vodafone σε συνεργασία με τους επιστήμονες του Oceanus Lab του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ολοκλήρωσε την πρώτη λεπτομερή χαρτογράφηση 97.000 στρεμμάτων λιβαδιών της Ποσειδωνίας στις ελληνικές θάλασσες. Ταυτόχρονα, το Ίδρυμα Vodafone δημιούργησε την πλατφόρμα «Citizen Science», μία πλατφόρμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ποσειδωνία, που δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη του κοινού να γίνουν πολίτες – επιστήμονες και να συνεισφέρουν με απλούς τρόπους, τόσο στον εμπλουτισμό της επιστημονικής γνώσης, όσο και σε δράσεις προστασίας.

Η πλατφόρμα Citizen Science αποτελεί βασικό κόμβο της πρωτοβουλίας Vodafone Posidonia και έχει στόχο να προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε ένα εύχρηστο και δυναμικό περιβάλλον γνώσης για την Ποσειδωνία, τις ιδιαίτερα σημαντικές οικοσυστημικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα λιβάδια της, καθώς και τις πιέσεις που δέχεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα την αλλοίωσή της.

Επιπλέον, οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να ενημερώνονται για την πρόοδο των χαρτογραφικών αποστολών και να απολαύσουν με τη δύναμη του Vodafone 5G Network τη μαγεία του βυθού, μέσα από μοναδικές εικόνες από το υποβρύχιο παρατηρητήριο του Vodafone Posidonia. Παράλληλα, θα μπορούν και οι ίδιοι να συμμετέχουν στην έρευνα για τη διάσωση της Ποσειδωνίας, με την ανάρτηση του δικού τους φωτογραφικού υλικού και των τοποθεσιών όπου συναντούν λιβάδια, συμπληρώνοντας τον πρώτο μεγάλο χάρτη της Ποσειδωνίας στις ελληνικές θάλασσες.

ΤΕΥΧΟΣ 560

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ