Skip to main content
25 June 2024 06:47

Ενισχυμένη κυβερνοασφάλεια με το Nitro Digital Europe Action

Ένα καινοτόμο έργο με την ονομασία Nitro Digital Europe Action έρχεται να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη και ασφάλεια των δικτύων 5G-IoT. Το έργο Nitro, που θα διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο του 2026, έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου κυβερνοχώρου 5G-IoT. Ο κυβερνοχώρος αυτός αποτελεί ένα περιβάλλον δοκιμής και εκπαίδευσης, εστιάζοντας στην προσομοίωση και αξιολόγηση της ασφάλειας των δικτύων 5G που συνδέονται με συσκευές και εφαρμογές του Internet of Things (IoT).

To Nitro Digital Europe Action θα παρέχει μια ελεγχόμενη πλατφόρμα, όπου επαγγελματίες, ερευνητές και οργανισμοί σχετικοί με το cybersecurity θα μπορούν να μελετήσουν, να εξασκηθούν και να αναπτύξουν δεξιότητες που σχετίζονται με την ασφάλεια των κινητών δικτύων 5G, των τεχνολογιών ασύρματου IoT και της αλληλοσύνδεσής τους.

Επιπλέον, το έργο αυτό θα εξετάσει και θα αναγνωρίσει νέες αλυσιδωτές επιθέσεις που μπορούν να εκμεταλλευτούν τις αλληλεξαρτήσεις μεταξύ διαφόρων συσκευών, συστημάτων και στοιχείων δικτύου σε διασυνδεδεμένα δίκτυα 5G και IoT. Πέραν αυτών, το Nitro θα παράσχει ένα νέο σύνολο ασκήσεων που θα λαμβάνουν υπόψη τους επιθέσεις τεχνητής νοημοσύνης και την ανίχνευσή τους, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο διεπιστημονικό πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και της κυβερνοασφάλειας.

ΤΕΥΧΟΣ 534

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ