Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

30 May 2022 08:57

Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και τις ψηφιακές λύσεις της Microsoft

Η Microsoft πραγματοποίησε εκδηλώσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Αθήνα, όπου ενημέρωσε περισσότερους από 1.000 συνεργάτες της και φορείς της αγοράς για το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Gr for Growth, που προωθεί την τεχνολογία ως καταλύτη για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, και ανέδειξαν τη σημασία της ψηφιοποίησης για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις λύσεις που επιδοτούνται από το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης για τον μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι συνολικού ύψους 445 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει 180 εκατ. ευρώ για ψηφιακά εργαλεία, 100 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων και 165 εκατ. ευρώ για ψηφιακές συναλλαγές. Ο οδηγός του προγράμματος αναμένεται να δημοσιευτεί μέχρι το τέλος Μαΐου, ενώ οι ενδιαφερόμενες ΜμΕ θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης, από τις 15 Ιουνίου 2022.

Μέσα από τη δράση του προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία για ΜμΕ», οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν τυποποιημένα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που διατίθενται στην αγορά, για να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους, να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους, να αναβαθμίσουν τον τρόπο επικοινωνίας, συνεργασίας και απομακρυσμένης εργασίας, να ψηφιοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να αυξήσουν, συνολικά, το επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων τους και των ψηφιακών τους λειτουργιών.

Το ύψος των επιλέξιμων δαπανών που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα κλιμακώνεται ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας. Η μέγιστη δαπάνη ανέρχεται στις 20.000 ευρώ και το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 70%, συνεπώς η μέγιστη επιδότηση είναι 14.000 ευρώ.

Το Microsoft 365 for Business αποτελεί την πληρέστερη και ανταγωνιστικότερη λύση ειδικά σχεδιασμένη από τη Microsoft για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Συγκεντρώνει όλα τα σύγχρονα εργαλεία που απαιτούνται για την καθημερινή εργασία των χρηστών, τα οποία πλαισιώνονται από τις καλύτερες λύσεις ασφάλειας (security).

Οι εταιρείες που υιοθετούν το Microsoft 365, αυξάνουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων και μειώνουν σημαντικά τα κόστη τους. Με τη μετάβαση στο cloud, δίνεται η δυνατότητα στις εταιρείες να απαλλαγούν από υψηλές κεφαλαιακές δαπάνες για εξοπλισμό, προκειμένου να επενδύσουν τους πόρους τους σε νέες τεχνολογίες, που θα βελτιώσουν την παραγωγή, την ικανοποίηση των πελατών τους και την κερδοφορία τους.

Τεύχος 75

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ