Skip to main content
20 April 2022 06:53

ΕΛΤΑ: Η κυβερνοεπίθεση φέρνει σύγχρονη θωράκιση στην ασφάλεια συστημάτων

Σε σειρά αποφάσεων προχώρησε η διοίκηση των ΕΛΤΑ, μετά το φιάσκο της κατάρρευσης του συστήματός του, μετά την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε στις 21 Μαρτίου. Έτσι, το Διοικητικό συμβούλιου του Οργανισμού, αποφάσισε να έρθει σε συμφωνία με μερικές από τις πλέον γνωστές εταιρίες της αγοράς για την θωράκιση της ασφάλειας των συστημάτων του. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε συμφωνία με τις εταιρίες:

ΝΕTBULL ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΕ: Με απευθείας ανάθεση για την παροχή των Υπηρεσιών:
Α) Υπηρεσίες επανεγκατάστασης λειτουργικού σε σταθμούς εργασίας του Πανελλαδικού Δικτύου Καταστημάτων των ΕΛΤΑ.
Β) Υπηρεσία Managed Detection and Response με χρήση του λογισμικού Cisco Secure endpoint (500 agents).
Γ) Υπηρεσία Early Warning IDS.
Δ) Yπηρεσία Advanced Anti-Phishing, including URL inspection and file sandboxing and sanitization (CDR), for incoming and internal Office 365 and Google Suite emails for 1 year (3.000 mailboxes). Το συνολικό τίμημα θα για όλα αυτά ανέρχεται στα 266.810,80 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

DIGITAL SIMA: Απευθείας ανάθεση για την υλοποίηση «Παροχής υπηρεσιών για τον έλεγχο και την ενίσχυση της ασφάλειας (IT Security Audit) των πληροφοριακών συστημάτων στις κεντρικές υποδομές των ΕΛΤΑ», έναντι τιμήματος 22.940 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

BLUESTREAM SOLUTIONS: Απευθείας ανάθεση στην εταιρεία για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για την αντιμετώπιση της κυβερνοεπίθεσης στα ΕΛΤΑ, έναντι συνολικού τιμήματος 514.552,80 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Kyndryl Hellas S.A.: Απευθείας ανάθεση για την «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για την αντιμετώπιση της Κυβερνοεπίθεσης στα ΕΛΤΑ_2» έναντι 16.484 € πλέον ΦΠΑ.
Τέλος, τα ΕΛΤΑ, προκειμένου να αλλάξουν την εικόνα τους προς το καταναλωτικό κοινό μέσα στο πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της ταχυδρομικής αγοράς, προχώρησε στην έγκριση υλοποίησης του έργου της «Παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αναβάθμισης και βελτίωσης της εικόνας των ΕΛΤΑ προς το συναλλακτικό κοινό» από την εταιρεία «CoreStep Strategic Advisors p.c.» Το τίμημα αγγίζει τις 21.080 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Τεύχος 55

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ