Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

20 December 2021 17:03

Εκτός διαγωνισμού η ΔΕΗ για το Ultra Fast Broadband

δεη

Κρίθηκε εκπρόθεσμη η συμμετοχή της

Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) απέρριψε την προσφυγή της ΔΕΗ, με την οποία ζητούσε να γίνει δεκτή η συμμετοχή της για το ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) του Ultra Fast Broadband (UFBB). Να θυμίσουμε ότι η ΔΕΗ ήθελε να εγκριθεί η προσφορά που σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήταν εκπρόθεσμη, καθώς δεν κατατέθηκε το σύνολο των εγγράφων εγκαίρως.

Η ΔΕH στην προσφυγή της, που εκδικάστηκε στις 26 Νοεμβρίου, ισχυρίστηκε ότι η προσφορά της είναι έγκυρη, αφού είχε αναρτήσει στο ΕΣΗΔΗΣ τους τρεις πρώτους φακέλους, και ότι καθυστέρησε μόνο για την συμπλήρωση ενός πεδίου παραπομπής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη λάβει την επιβεβαίωση κατάθεσης προσφοράς. Όμως η ΑΕΠΠ απέρριψε την προσφυγή της, καθώς όπως αναφέρει δεν προέβη εγκαίρως στις απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκληρωμένη και ορθή ανάρτηση της προσφοράς της στο ΕΣΗΔΗΣ.

UFBB

Το project UFBB, ανέρχεται στα 868 εκατ. ευρώ και προσφορές έχουν υποβάλει μόλις δύο «παίκτες» ο ΟΤΕ και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με την Grid Telecom, ενώ η ΔΕΗ αποκλείστηκε. Το έργο αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του ίντερνετ στην Ελλάδα, αφού με την ολοκλήρωσή του θα υπάρξουν 750.000 σημεία που θα απολαμβάνουν συνδέσεις τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ