Skip to main content
11 September 2023 06:43

Εγκατάσταση συστημάτων πυρανίχνευσης στην Cubitech Systems 

Λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους πυρασφάλειας της εταιρείας και τηρώντας τα τελευταία τεχνολογικά πρότυπα και τις νομικές προδιαγραφές, η Cubitech Systems γνωστοποίησε πως σχεδίασε και εγκατέστησε ένα προσαρμοσμένο σύστημα πυρανίχνευσης για τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα. 

Αποτελούμενη από περισσότερα από 2.000 σημεία ελέγχου (βαλβίδες ελέγχου, διακόπτες, πυροσβεστήρες, πυροσβεστήρες, ανελκυστήρες κ.λπ.) και λειτουργίες αυτοματισμού με 5 βαλβίδες προ-δράσης, η στρατηγικά εγκατεστημένη σύγχρονη λύση χρησιμοποιεί τοπικά συστήματα πυρόσβεσης Aerosol και Novec για τους κρίσιμους χώρους, καθώς και 40 ανιχνευτές μονοξειδίου και αυτοματισμό εξαερισμού για τον υπόγειο χώρο στάθμευσης. 

Ως αναπόσπαστο κομμάτι των βιομηχανικών και εμπορικών εγκαταστάσεων, τα συστήματα πυρανίχνευσης έχουν ως στόχο να διασφαλίσουν την ασφάλεια του προσωπικού, των περιουσιακών στοιχείων και του περιβάλλοντος. Το σύστημα που εγκαταστάθηκε αναμένεται να εγγυηθεί ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας, ακρίβειας και αξιοπιστίας, καλύπτοντας τις εξειδικευμένες ανάγκες της κτιριακής εγκατάστασης. 

Η σημασία εγκατάστασης σύγχρονων συστημάτων πυρανίχνευσης έγκειται στο ότι ο έγκαιρος εντοπισμός μιας εστίας πυρκαγιάς συντελεί στην αποτελεσματική αντίδραση για την κατάσβεσή της. Η προστασία του προσωπικού δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση και ως εκ τούτου, ο χρόνος για την ασφαλή εκκένωση της εγκατάστασης σε περίπτωση κινδύνου είναι πολύτιμος. Η έγκαιρη ανίχνευση της πυρκαγιάς είναι εξίσου σημαντική για την προστασία της ίδιας της εγκατάστασης, καθώς μπορεί να μετριάσει ενδεχόμενες απώλειες και να περιορίσει δραστικά τον χρόνο που τίθεται εκτός λειτουργίας η επιχείρηση. Εξάλλου, τα προηγμένα συστήματα πυρανίχνευσης ειδοποιούν αμέσως το προσωπικό έκτακτης ανάγκης για την τοποθεσία της πυρκαγιάς, επιταχύνοντας τη διαδικασία ελέγχου και κατάσβεσης ακόμη περισσότερο. 

Τεύχος 346

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ