Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

29 April 2022 09:01

Διανομή ψηφιακών υπογραφών νέου τύπου προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες μέσω της ΚΕΕΕ

του Χάρη Ματθαίου

Ξεκίνησε η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου που θα προσφέρει χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες για την διεκπεραίωση των καθημερινών εργασιών τους. Πρόκειται για την απομακρυσμένη διάθεση άυλων ψηφιακών υπογραφών μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), που αναμένεται ότι θα απλοποιήσει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών. Προβλέπεται η διάθεση συνολικά 76.500 ψηφιακών υπογραφών, οι οποίες θα κατανεμηθούν στις ακόλουθες επαγγελματικές ομάδες ως εξής:
• 270.000 στα μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας
• 3.000 σε συμβολαιογράφους
• 43.500 σε δικηγόρους
• 60.000 σε μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας
Η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ξεκίνησε με την διάθεση των νέου τύπου άυλων ψηφιακών υπογραφών σε συμβολαιογράφος και δικηγόρους, μέσα από την συνεργασία της ΚΕΕΕ με τους Συμβολαιογραφικούς και τους Δικηγορικούς συλλόγους. Τα μέλη των δύο επαγγελματικών κλάδων μπορούν πλέον να ξεκινήσουν την διαδικασία έκδοσης του ψηφιακού τους πιστοποιητικού, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους έχουν αποσταλεί μέσω e-mail από τους επιστημονικούς συλλόγους στους οποίους ανήκουν, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τη διανομή των ψηφιακών υπογραφών και στις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες.
Προς το παρόν, έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση ψηφιακού πιστοποιητικού 800 συμβολαιογράφοι και 5.476 δικηγόροι, ενώ έως αυτή τη στιγμή έχουν εκδοθεί 1.995 ψηφιακά πιστοποιητικά.

Τεύχος 55

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ