Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 June 2024 06:41

Διαγωνισμός για το νέο κυβερνητικό πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης»

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης», καθώς υπεγράφη τη Δευτέρα 3 Ιουνίου η σύμβαση για την ανάθεση στο ΤΑΙΠΕΔ της διενέργειας του διαγωνισμού στις πρώην εγκαταστάσεις της ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ στη Δάφνη. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κος Κωστής Χατζηδάκης, και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου, κος Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Το έργο θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ και ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ. Το έργο αφορά στην κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης», και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου διοικητικού συγκροτήματος κτιρίων, καθώς και αστικού πάρκου που θα λειτουργήσει ως «πνεύμονας πρασίνου» για την ευρύτερη περιοχή, στις εγκαταστάσεις της ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό.

Το Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» θα αναπτυχθεί σε έκταση 154 στρεμμάτων όπου στεγάζεται σήμερα η ΠΥΡΚΑΛ, οι εγκαταστάσεις της οποίας θα μεταφερθούν σε άλλους χώρους εντός Αττικής. Σύμφωνα με το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο που έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΝ, το 70% της έκτασης θα περιλαμβάνει ελεύθερους χώρους πρασίνου, κοινόχρηστους και κοινωφελείς, ενώ η οικοδομήσιμη έκταση θα είναι το υπόλοιπο 30% Σε αυτήν περιλαμβάνονται τόσο τα νέα κτίσματα, όσο και μέρος των υφιστάμενων που θα διατηρηθούν και θα αποκατασταθούν.

ΤΕΥΧΟΣ 530

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ