Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

15 June 2022 09:00

Διαγωνισμός για εκσυγχρονισμό του G-Cloud και αυτοματοποίηση του Δημοσίου

Του Στάθη Ασπιώτη

Η ΚτΠ ανακοίνωσε διαγωνισμό για την αναβάθμιση των κυβερνητικών on-premise υπηρεσιών του G-Cloud, αλλά και δημιουργίας πλατφόρμας Public Cloud και Πλατφόρμας Automation as a Service με προϋπολογισμό 47 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι η αλλαγή της εικόνας που προσφέρουν οι υπηρεσίες του Δημοσίου, μέσα από τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας της παραγωγικής λειτουργίας των υποδομών της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.

Πρόκειται για Ανοικτό Διεθνή Άνω των Ορίων Διαγωνισμό σε τμήματα, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και ενίσχυση της υφιστάμενης on-premises υποδομής του Κυβερνητικού Υπολογιστικού Νέφους (G-Cloud) και δημιουργία δεύτερου κόμβου και παροχή υπηρεσιών Public Cloud & Πλατφόρμας αυτοματοποίησης επιχειρησιακών διαδικασιών ως υπηρεσία (Automation as a service)» για το Υποέργο 1-«Προμήθεια υποδομής για παροχή υπηρεσιών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους υπό την μορφή IaaS» & το Υποέργο 2- «Υπηρεσίες “G-CLOUD PUBLIC & Πλατφόρμας αυτοματοποίησης επιχειρησιακών διαδικασιών ως υπηρεσία (Automation as a service)» της Πράξης «G-Cloud Next Generation».

Για να επιτευχθούν οι ανωτέρω στόχοι, σχεδιάζεται να ενισχυθούν οι υποδομές της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ με δύο σύγχρονης τεχνολογίας, συμμετρικών Data Centers, τοποθετημένα σε διαφορετικά μέρη και με αρχιτεκτονική Active-Active. Τα Data Centers θα έχουν ρόλο εναλλακτικού Data Center, θα κάνουν δυνατή την παροχή διαφορετικών επιπέδων υπηρεσιών, τη μηδενική απώλεια δεδομένων και μηδενικού χρόνου πτώσης για συγκεκριμένα κεντρικά συστήματα του G-Cloud.

Η διενέργεια του διαγωνισμού θα γίνει μέσω του promitheus.gov.gr και καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης είναι η 11η Ιουλίου 2022. Μπορείτε να κατεβάσετε το τεύχος διακήρυξης πατώντας εδώ.

Τεύχος 86

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ