Skip to main content
7 March 2023 07:44

Διάκριση για το Bitdefender Mobile Security

Του Χρίστου Κρανάκη

Το AV-TEST, ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα ερευνητικά ινστιτούτα κυβερνοασφαλείας, δημοσιεύει τα αποτελέσματα των ετήσιων αναφορών ασφαλείας για κινητά, ανακηρύσσοντας το Bitdefender Mobile Security, νικητή της δοκιμής Android Security.

Το AV-TEST σημειώνει ότι εκατοντάδες εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια, άνθρωποι παγκοσμίως βασίζονται στη συσκευή Android τους για την αποθήκευση και τη μεταφορά των προσωπικών τους δεδομένων, την επικοινωνία με τα αγαπημένα του πρόσωπα, την αποθήκευση πολύτιμων φωτογραφιών και την εκτέλεση άλλων εργασιών και υπηρεσιών. Σύμφωνα με το ινστιτούτο, «για αυτούς τους λόγους πρέπει να υπάρχει διαθέσιμη η βέλτιστη προστασία για τις συσκευές χρηστών Android και το περιεχόμενό τους».

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, όλα τα προϊόντα ασφάλειας κινητών που εξετάστηκαν το 2022 από το AV-TEST αξιολογήθηκαν σύμφωνα με προκαθορισμένες προδιαγραφές, οι οποίες αφορούσαν κατηγορίες όπως Προστασία, Απόδοση και Ευχρηστία. Η έκθεση αξιολόγησε, επίσης, την αποτελεσματικότητα στην αποτροπή προηγμένων απειλών, όπως το ransomware.

Αναφορικά με το τμήμα ασφάλειας κινητών, το Bitdefender πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία και κατέκτησε το «χρυσό μετάλλιο», κερδίζοντας το βραβείο Best Android Security.

Το AV-TEST επέλεξε το Bitdefender Mobile Security ανάμεσα σε 17 προϊόντα ασφάλειας για κινητά για Android, αφού κατέκτησε υψηλές βαθμολογίες στην προστασία από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού Android σε πραγματικό χρόνο, στην ανίχνευση στελεχών κακόβουλου λογισμικού που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, καθώς και στηn ικανότητά του να μη στέλνει ψευδείς προειδοποιήσεις σχετικά με νόμιμες εφαρμογές.

«Φέτος είναι η έκτη φορά που επιλέξαμε το Bitdefender Mobile Security ως την καλύτερη προσφορά στην αγορά για το Android Security, λόγω της εξαιρετικής ικανότητάς του να αποκλείει κακόβουλο λογισμικό, με μηδενικά ψευδή θετικά αποτελέσματα, διατηρώντας παράλληλα την απόδοση και τη χρηστικότητα της κινητής συσκευής», ανέφερε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της AV-TEST, Maik Morgenstern

Τεύχος 241

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ