Skip to main content
22 December 2023 07:43

Διάκριση για τη start-up Travelr σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Ολοκληρώθηκε ο ετήσιος διαγωνισμός 3rd HDB Innovation Challenge #HDB4ElevateGreece που διοργάνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB σε αποκλειστική συνεργασία με το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece.

To Travelr αναδείχθηκε η νικήτρια επιχείρηση στην κατηγορία: «Ανάπτυξη εξελιγμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με στόχο τη χρηματοδότηση δράσεων για την αναγέννηση εγκαταλελειμμένων χωριών με ελάχιστους (λιγότερο από 50) ή καθόλου κατοίκους, αποσκοπώντας στη δημιουργία εργαλείου που θα βοηθήσει τις επενδυτικές αποφάσεις ως προς την επιλογή και ανάδειξη τοπικών κοινωνιών».

Ο διαγωνισμός HDB Innovation Challenge #HDB4ElevateGreece στοχεύει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της επιχειρηματικότητας στην κοινότητα των startups. Ειδικότερα, ο φετινός διαγωνισμός αποσκοπούσε στη στήριξη της δημιουργικότητας και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας, συμβάλλοντας συγχρόνως με καινοτόμες λύσεις στην αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αλλά και της ερημοποίησης της ελληνικής υπαίθρου.

Οι υποψήφιες ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό παρουσίασαν ζωντανά στα μέλη της κριτικής επιτροπής διεκδικώντας τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ ανά θεματική ενότητα με την προοπτική σύναψης σύμβασης εμπορικής συνεργασίας.

Ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2023 και στις 27 Νοεμβρίου 2023 διεξάχθηκε στα γραφεία της HDB o τελικός, παρουσία κριτικής επιτροπής.

Τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής ήταν οι εξής:

Κολοφωτιά Ελένη, Διευθύντρια Διεύθυνσης Συνεπενδύσεων, HDB.

Κορορός Λευτέρης, Group CIO, Εθνική Τράπεζα.

Καραμπέκιος Νίκος, Επικεφαλής Μονάδας Καινοτομίας και Δικτύωσης, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Παπαδόπουλος Γεράσιμος, Καθηγητής Σεισμολογίας.

Χατζηιωαννίδης Γιάννης, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, ERGO Ασφαλιστική.

O ιδρυτής και CEO του Travelr, κος Γιάννης Ντιναπόγιας, δήλωσε σχετικά με την βράβευση της εταιρείας, «είμαστε πολύ υπερήφανοι για την αναγνώριση της καινοτομίας του Travelr και που συντελούμε στην εξέλιξη του ταξιδιωτικού κλάδου. Η κατάκτηση αυτού του σημαντικού βραβείου επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε έμπρακτα σε λύσεις καίριων ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα μας μέσω πρωτοπόρων τεχνολογιών. Ευχαριστούμε την ομάδα μας και τους συνεργάτες μας που συμμετέχουν σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι».

Το Travelr είναι η πρώτη ελληνική πλατφόρμα διαχείρισης ταξιδιών για επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Η καινοτομία της πλατφόρμας έγκειται στο ότι οι επαγγελματίες μπορούν να σχεδιάσουν, να οργανώσουν και να διαχειριστούν τα εταιρικά τους ταξίδια σύμφωνα με τις προτιμήσεις, αλλά και την πολιτική της εταιρείας τους.

Οι βασικότεροι τομείς στους οποίους το Travelr μπορεί να συνεισφέρει στα επαγγελματικά ταξίδια είναι:

• Οι ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

• Ένα τιμολόγιο = ένας προμηθευτής.

• Δημιουργία προφίλ υπαλλήλων.

• Δημιουργία προφίλ υποκαταστημάτων.

• Πιστωτικά όρια για έλεγχο του προϋπολογισμού.

• Reports.

• Υποστήριξη 365.

Τεύχος 420

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ