Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

17 September 2024 06:45

17-21 Νοεμβρίου στην Κροατία η δεύτερη Ακαδημία Γυναικών

Η δεύτερη διοργάνωση της Ακαδημίας Γυναικών για την Αγροτική Καινοτομία θα πραγματοποιηθεί στην Κροατία από τις 17 έως τις 21 Νοεμβρίου. Οι εργασίες της Ακαδημίας που θα διαρκέσουν μια εβδομάδα, θα φιλοξενήσουν γυναίκες με καινοτόμες ιδέες και ανερχόμενες ηγέτιδες από τις αγροτικές περιοχές της Ευρώπης, με σκοπό να τις εφοδιάσει με τις δεξιότητες που απαιτούνται για την προώθηση της καινοτομίας στις περιοχές τους και να προετοιμάσει τις βάσεις για τον κόσμο του αύριο – έναν κόσμο που θα καθοριστεί από την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.

Οι υποψήφιες που επιθυμούν να ενταχθούν στην Ακαδημία Γυναικών για την Αγροτική Καινοτομία πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και να βεβαιωθούν ότι παρέχουν πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τα κίνητρά τους και την εμπειρία τους μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της έγκριτης Ακαδημίας «European Leadership Academy» της Huawei, τα προγράμματα της οποίας έχουν προσελκύσει περισσότερες από 12.000 αιτήσεις από το 2021 και η οποία φιλοξενεί επίσης το Σχολείο για τη Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή, η Γυναικεία Ακαδημία για την Αγροτική Καινοτομία ακολουθεί την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση στην Ισπανία το 2022 και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για γυναίκες σε αγροτικές περιοχές.

Οι γυναίκες αποτελούν το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διαρθρωτικές προκλήσεις, οι οποίες εμποδίζουν πολλές από αυτές να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Ο στόχος της Ακαδημίας είναι να γεφυρώσει αποφασιστικά το διπλό χάσμα -φύλου και αστικής/αγροτικής περιοχής- που εμποδίζει τις γυναίκες σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές να γίνουν οι ηγέτιδες που χρειάζεται ο κόσμος μας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες από αγροτικές περιοχές σε 37 χώρες: τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, τις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την Ουκρανία, καθώς και τρεις νεοεισαχθείσες χώρες, οι ενδιαφερόμενες των οποίων θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη φετινή Ακαδημία για πρώτη φορά: την Ισλανδία, την Ελβετία και την Τουρκία.

ΤΕΥΧΟΣ 578

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ