Skip to main content
14 December 2022 06:51

Γνωριμία με την τεχνολογία Cast για ξενοδοχεία

Το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00, η ID Coms διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα Γνωριμία με την τεχνολογία Cast για τα ξενοδοχεία.

Η ημερίδα θα εστιάζει σε αυτά που πρέπει να γνωρίζουν οι εγκαταστάτες για να προτείνουν τη λύση στους πελάτες τους, αλλά και για να την εφαρμόσουν επιτυχώς.

Είναι μια τεχνολογία που βρίσκει ευρύτατη εφαρμογή σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και αφορά στη δυνατότητα των επισκεπτών ενός ξενοδοχείου να δουν στην τηλεόραση του δωματίου τους περιεχόμενο IP από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν και στο σπίτι τους (YouTube TV, ErtFlix, NetFlix, CosmoteTV OTT, EON, Disney+, Prime Video κ.λπ.).

Η χρήση της υπηρεσίας υλοποιείται με το γνωστό ChromeCast και το υφιστάμενο Wi-Fi του ξενοδοχείου, όμως μετά το checkout του πελάτη και την αποχώρηση, τα στοιχεία του παραμένουν στο ChromeCast του δωματίου – κάτι το οποίο αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την τήρηση του GDPR, ενώ παράλληλα και ο επόμενος φιλοξενούμενος στο ίδιο δωμάτιο δεν μπορεί να συνδεθεί με τον δικό του λογαριασμό για να δει το δικό του περιεχόμενο.

Για αυτόν τον λόγο βλέπουμε ότι ενώ η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πάντα ενεργοποιημένη στις σύγχρονες οικιακές Smart TV, στις οποίες ο χρήστης είναι πάντα ο ίδιος, δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί στις Hotel Smart TV, στις οποίες ο χρήστης αλλάζει συνεχώς.

Η λογική με την οποία επιλύεται το παραπάνω πρόβλημα, με τον κεντρικό έλεγχο όλων των συσκευών ChromeCast, θα εξεταστεί στην ημερίδα, μαζί με αρκετές ακόμα παραμέτρους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, πατώντας το link στην ιστοσελίδα του Teams και συμπληρώνοντας τα 5 πεδία που ζητούνται.

Τεύχος 193

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ