Skip to main content
4 October 2022 06:51

Γενέθλια για τα 30 χρόνια Lenovo με δεκάδες προϊόντα

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Lenovo γιορτάζει φέτος τα 30 της χρόνια και το γιορτάζει με πολλά λανσαρίσματα νέων προϊόντων: Νέοι διακομιστές, προϊόντα storage, προϊόντα edge, επιλογές υγρής ψύξης είναι μέρος αυτών.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο είναι ο διακομιστής ThinkSystem και πολλές από τις ανακοινώσεις αφορούν αναβαθμίσεις.

Η επόμενη γενιά διακομιστών και αποθηκευτικού χώρου ThinkSystem, μαζί με τη σειρά συσκευών edge, ThinkEdge, καθώς και η οικογένεια συσκευών υπερσυγκλίνουσας υποδομής ThinkAgile, ονομάζονται συγκεντρωτικά Lenovo Infrastructure Solutions V3.

Η νέα σειρά περιλαμβάνει 15 νέους διακομιστές ThinkSystem με τους τελευταίους επεξεργαστές Epyc της AMD ή Xeon Scalable της Intel. Τα νέα ThinkSystems είναι διαθέσιμα με επιταχυντές AI και GPU, DPU, SmartNIC και FPGA.

Η Lenovo λέει ότι το αποτέλεσμα είναι επιδόσεις. Τα κλιμακούμενα συστήματα της Lenovo μπορούν να παρέχουν 70% ταχύτερη χρηματοοικονομική-αναλυτική απόδοση και μοντελοποίηση και ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης δύο φορές πιο γρήγορα από την προηγούμενη γενιά υλικού.

«Τα νέα συστήματα V3 είναι όλα κατασκευασμένα για ευελιξία και προσαρμοστικότητα, ώστε να μπορούν να απευθύνονται από τη μικρότερη πελατειακή βάση έως τις ανάγκες του μεγαλύτερου παγκόσμιου παρόχου υπηρεσιών cloud. Έχουν σχεδιαστεί για τηλεπικοινωνίες και μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και SMB», λέει η Lenovo.

Η εταιρεία ενημέρωσε επίσης τη σειρά προϊόντων αποθήκευσης DE, που διαθέτουν all-flash καθώς και υβριδικά flash/HDD. Κυμαίνονται από το all-flash DE6600HF, το οποίο αποδίδει 2 εκατομμύρια IOPS, έως την entry level λύση αποθήκευσης flash 6400 που μπορεί να κλιμακωθεί έως τα 1,8 petabyte για κάτω από $20.000.

Οι διαμορφώσεις δίσκων flash/HDD είναι ευέλικτες και μπορούν να χωρέσουν έως και 8 petabyte. Αυτό θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να ξεκινήσουν με μικρότερη δυναμικότητα και να την αυξάνουν καθώς αναπτύσσονται.

Για να βοηθήσει στη διαχείριση συστημάτων tdata-center, η Lenovo εισήγαγε μια cloud-based υπηρεσία που ονομάζεται XClarity One, ένα εργαλείο διαχείρισης υποδομής που χειρίζεται την το orchestration, την ανάπτυξη, την αυτοματοποίηση, τη μέτρηση και την υποστήριξη που εκτείνεται σε εγκαταστάσεις, στο edge και στο cloud. Διαχειρίζεται την ανάπτυξη του on-demand συστήματος TruScale (Infrastructure-as-a-Service), υποστηρίζοντας τη χρέωση εξοπλισμού πληροφορικής pay-as-you-go usage.

Η υπηρεσία επιτρέπει στους διαχειριστές να παρακολουθούν την απόδοση των διακομιστών και να παρακολουθούν τη χρήση του υλικού, εάν χρησιμοποιούν μοντέλο που βασίζεται στην κατανάλωση. Επιπλέον, το XClarity One υπόσχεται να διευκολύνει μια σειρά κοινών εργασιών διαχείρισης υποδομής, όπως η ανάπτυξη νέου εξοπλισμού.

Τέλος, η Lenovo παρουσίασε την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας Neptune Direct Water-Cooling. Η Lenovo απέκτησε την υδρόψυξη νωρίτερα από τους ανταγωνιστές της και η τεχνολογία Neptune είναι βασικός παράγοντας διαφοροποίησης για την εταιρεία.

Τεύχος 143

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ