Skip to main content
11 June 2024 06:44

Βελτιωμένη παραγωγή μπαταριών EV από την Schneider Electric

Καθώς η αγορά EV συνεχίζει να αυξάνεται εκθετικά, η παραγωγή μπαταριών δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για τη βελτίωση της ποιότητας, της αποδοτικότητας και των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων. Αυτή η αύξηση της παραγωγής μπορεί να οδηγήσει σε νέα ζητήματα, όπως προβλήματα λειτουργίας και βλάβες, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε λειτουργικές, υλικές και εργασιακές απώλειες.

Τα τελευταία χρόνια, στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα παρατηρούμε μέχρι και το 20% των υλικών να απορρίπτονται, και την αναποτελεσματική χρήση ενέργειας, με 47kWh ενέργειας να απαιτούνται για την παραγωγή 1kWh ενός στοιχείου μπαταρίας EV. Αυτές οι προκλήσεις μπορούν να μετριαστούν μόνο με μεγαλύτερη επιχειρησιακή γνώση.

Η συνεργασία μεταξύ της Schneider Electric, της Aveva και της In-Core θα φέρει μεγαλύτερη συνδεσιμότητα δεδομένων στη διαδικασία παραγωγής. Η λύση ιχνηλασιμότητας της Ιn-Core θα συνεργάζεται με την Aveva System Platform για να συνδέσει κρίσιμες παραμέτρους με την κατασκευή ηλεκτροδίων, το τελικό κελί και την απόδοση της συστοιχίας μπαταριών, παρέχοντας σχετικά δεδομένα στον σωστό χρόνο και με τη σωστή μορφή, ώστε να διασφαλιστεί μια ολοκληρωμένη εικόνα δεδομένων. Αυτό παρέχει στους πελάτες θετικά οφέλη, όπως:

• Ταχύτερη επίλυση προβλημάτων πεδίου.

• Μείωση αποβλήτων.

• Βελτιστοποίηση παραγωγής.

• Βελτιστοποίηση υλικών.

Η νέα λύση θα συνδέει το επίπεδο των ηλεκτροδίων με την τελική απόδοση των κελιών και θα παρέχει στους πελάτες μια πλήρη εικόνα δεδομένων για τη βελτίωση των διαδικασιών τους.

ΤΕΥΧΟΣ 525

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ