Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

27 May 2024 06:50

Αύξηση 341% των επιθέσεων phishing

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας ανέφεραν αύξηση κατά 341% των κακόβουλων συνδέσμων phishing, των απειλών που βασίζονται σε επιχειρηματικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (BEC), κώδικα QR και συνημμένα αρχεία τους τελευταίους έξι μήνες. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την έκθεση The State of Phishing 2024 της SlashNext στα μέσα του έτους, η οποία εντόπισε επίσης αύξηση 856% στις κακόβουλες απειλές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνυμάτων κατά τους προηγούμενους 12 μήνες. Από την έναρξη λειτουργίας του ChatGPT τον Νοέμβριο του 2022, υπήρξε μια αύξηση 4.151% στα κακόβουλα μηνύματα phishing.

Η έκθεση εντόπισε επίσης αύξηση κατά 217% στις επιθέσεις phishing με σκοπό τη συλλογή διαπιστευτηρίων και αύξηση κατά 29% στις επιθέσεις BEC κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Οι επιθέσεις που βασίζονται σε CAPTCHA αυξάνονται επίσης, με τους επιτιθέμενους να χρησιμοποιούν τα CAPTCHA της CloudFlare για να αποκρύψουν φόρμες συλλογής διαπιστευτηρίων.

Επιπλέον, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται αξιόπιστες υπηρεσίες, όπως το Microsoft SharePoint, το AWS και το Salesforce για να κρύψουν phishing και κακόβουλο λογισμικό. Οι επιθέσεις που βασίζονται σε κωδικούς QR αντιπροσωπεύουν πλέον το 11% όλων των κακόβουλων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συχνά ενσωματωμένες σε νόμιμες υποδομές.

ΤΕΥΧΟΣ 514

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ