Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
Αύξηση 25% στις πλατφόρμες low-code μέχρι το 2023
Της Αφροδίτης Μπαλίδου
Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού με IT skills έχει οδηγήσει τεχνολογίες, όπως οι πλατφόρμες low-code και no-code, που μπορούν να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες και να εξουσιοδοτήσουν τους εργαζόμενους να φέρουν εις πέρας εργασίες προγραμματισμού, να σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι πωλήσεις σε low-code και no-code application platforms (LCAP) αυξήθηκαν περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, από 3,47 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε προβλεπόμενα 8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.
Τα επόμενα δύο χρόνια, η αγορά LCAP προβλέπεται να είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς τεχνολογιών «υπεραυτοματισμού», όπως την αποκαλεί η εταιρεία ερευνών Gartner. Το LCAP αναμένεται να αυξηθεί κατά 25%, σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 και σε 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024, σύμφωνα με την Gartner.
«Οι οργανισμοί στρέφονται όλο και περισσότερο σε τεχνολογίες ανάπτυξης low-code για να ικανοποιήσουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις για ταχύτερη παράδοση εφαρμογών και εξαιρετικά εξατομικευμένα workflows αυτοματισμού», δήλωσε ο Varsha Mehta, Senior Market Research Specialist της Gartner.
Μαζί με το LCAP, οι τεχνολογίες υπεραυτοματισμού, όπως business process automation (BPA), robotic process automation (RPA) και citizen automation and development platforms (CAPD), αναμένεται να φτάσουν σχεδόν τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024, δηλαδή 18,5 δισεκατομμύρια δολάρια παραπάνω από το 2021.
Σύμφωνα με μια έκθεση της Morgan Stanley, υπάρχουν τώρα 26 εκατομμύρια προγραμματιστές στον κόσμο, με αναμενόμενη ανάγκη για 38 εκατομμύρια προγραμματιστές μέχρι το 2024! Η τεχνολογία low-code έχει σχεδιαστεί για να καλύψει αυτό το κενό ταλέντων στον χώρο του IT, επειδή επιτρέπει σχεδόν σε οποιονδήποτε να γίνει προγραμματιστής. Η Gartner προβλέπει συνεπακόλουθα, ότι έως το 2025, το 70% των νέων εφαρμογών που αναπτύσσονται από επιχειρήσεις θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες low-code ή no-code.