Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 October 2023 06:55

Αύξηση στις επιθέσεις ransomware

Η Cyble δημοσίευσε πρόσφατα την έκθεση ransomware του τρίτου τριμήνου. Σε αυτήν, η εταιρεία εμβαθύνει στις σημαντικές εξελίξεις από το τρίτο τρίμηνο του 2023 και προσφέρει προβλέψεις για τα επόμενα τρίμηνα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην έκθεση, η Cyble έχει παρατηρήσει τους τελευταίους μήνες αυξημένες περιπτώσεις χρήσης ευπαθειών ως φορέα για την παράδοση ransomware και άλλων κακόβουλων λογισμικών, με ιδιαίτερη έμφαση στις συσκευές δικτύωσης. Αυτό σηματοδοτεί μια μετατόπιση προς τη χρήση εφαρμογών Διαχειριζόμενης Μεταφοράς Αρχείων (Managed File Transfer – MFT).

Ακόμα, όλες οι ενδείξεις για το 3ο τρίμηνο και τους μήνες δείχνουν ότι οι φορείς εκμετάλλευσης ransomware θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ως «όπλα» ευπάθειες και να εκμεταλλεύονται τις zero-days για να παραδώσουν ransomware που θα θέσουν σε κίνδυνο τους στόχους τους. Ενώ οι zero-day ευπάθειες είναι, εξ ορισμού, άγνωστες μέχρι να αξιοποιηθούν, οι οργανισμοί μπορούν να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι η ευπάθειά τους σε αυτές ελαχιστοποιείται. Οι οργανισμοί πρέπει επίσης να διασφαλίζουν ότι το λογισμικό και τα προϊόντα που χρησιμοποιούν είναι ενημερωμένα και να εφαρμόζουν στρατηγικές ευαισθητοποίησης στον κυβερνοχώρο για να διασφαλίζουν ότι τα δυνητικά εκμεταλλεύσιμα τρωτά σημεία εντοπίζονται και διασφαλίζονται κατά προτεραιότητα.

Τεύχος 373

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ