Skip to main content
23 February 2023 07:47

Αύξηση εσόδων της Entersoft για το 2022

Η Entersoft, εταιρεία παροχής λογισμικών λύσεων σε επιχειρήσεις, ανακοίνωσε τα βασικά μεγέθη για την οικονομική της χρήση κατά το 2022.

Όπως αποτυπώνουν τα νούμερα, το 2022 υπήρξε για την εταιρεία χρονιά έντονης δραστηριότητας, καθώς ολοκληρώθηκαν 4 εξαγορές σε διάστημα μόλις 13 μηνών. Η ανάπτυξη των νέων προϊόντων εισήλθε στα τελευταία στάδιά της, επιταχύνθηκε η είσοδος σε νέες γεωγραφικές και κάθετες αγορές, δημιουργήθηκαν περιφερειακά κέντρα απομακρυσμένης υλοποίησης στην Πάτρα και τη Λάρισα, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε το σχέδιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης και απλοποίησης της δομής με την συγχώνευση εταιρειών στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Με βάση τα παραπάνω, φαίνεται πως η Entersoft υλοποίησε με συνέπεια τον εκτιμώμενο προϋπολογισμό της, πετυχαίνοντας ανάπτυξη εσόδων κατά 23%, τόσο οργανική όσο και προερχόμενη από εξαγορές, σε ένα μακροοικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίστηκε από ένα σπάνιο μίγμα πολλαπλών παραγόντων αστάθειας.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία πέτυχε υψηλή κερδοφορία με περιθώριο EBITDA άνω του 30% και ικανοποιητική βάση επαναλαμβανόμενων εσόδων 16,7 εκατ. ευρώ έναντι 14 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση 2021.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2022 υπογράφηκαν πολλές και σημαντικές συμβάσεις νέων έργων και στις δύο βασικές γεωγραφικές αγορές της εταιρείας, Ελλάδα και Ρουμανία. Η ανοδική αυτή τάση συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του 2023 και φαίνεται να αποκτά διατηρήσιμα χαρακτηριστικά δημιουργώντας προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη το τρέχον έτος που ξεκίνησε και με μία ακόμα εξαγορά της εταιρείας CGSoft.

Τεύχος 234

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ