Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 January 2024 07:51

Αυξημένες ανησυχίες για παραβιάσεις στις έξυπνες οικιακές συσκευές

Της Ελένης Μιχαηλίδου

Ένας στους τρεις Αμερικανούς φέρεται να ανησυχεί για την παραβίαση των έξυπνων συσκευών του σπιτιού του, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις συσκευές που προκαλούν τις περισσότερες ανησυχίες στους καταναλωτές είναι το Amazon Echo, οι κάμερες ασφαλείας και οι έξυπνες τηλεοράσεις, αποκάλυψε η έρευνα της CraftJack.

Σύμφωνα με τον Rob Enderle, Πρόεδρο και κύριο αναλυτή της Enderle Group, μιας εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι καταναλωτές έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν για τις έξυπνες οικιακές συσκευές.

«Ενώ η ασφάλεια των καμερών φορητών υπολογιστών έχει βελτιωθεί, η επιθυμία και τα εργαλεία για να παραβιαστούν οι έξυπνες οικιακές συσκευές αυξάνονται, καθιστώντας όλο και πιο κρίσιμο το γεγονός ότι η ασφάλεια πρέπει να είναι ένα από τα κυρίαρχα κριτήρια κατά την αγορά έξυπνης τεχνολογίας για το σπίτι», δήλωσε.

Ο Mark N. Vena, Πρόεδρος και κύριος αναλυτής της SmartTech Research στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, πρόσθεσε: «Η αυξανόμενη ενσωμάτωση των έξυπνων συσκευών στην καθημερινή ζωή εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Οι καταναλωτές ανησυχούν για την πιθανή πειρατεία αυτών των συσκευών, με κίνδυνο την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, την κλοπή δεδομένων, ακόμη και τη σωματική βλάβη».

«Από τις έξυπνες οικιακές συσκευές μέχρι τα wearables, υπάρχουν ευπάθειες, που απαιτούν ισχυρά μέτρα ασφαλείας», συνέχισε. «Οι παραβιάσεις μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευαίσθητες πληροφορίες, οδηγώντας σε οικονομική απώλεια ή κλοπή ταυτότητας».

«Καθώς η εξάρτηση από τις διασυνδεδεμένες συσκευές αυξάνεται, η αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών καθίσταται ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος για τους καταναλωτές παγκοσμίως», κατέληξε.

Τεύχος 429

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ