Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

18 July 2024 06:50

Αυξάνεται η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών

Συνεχίζει να ανακάμπτει η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς το δεύτερο τρίμηνο του 2024, οι αποστολές ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με νέα στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC. Αυτό σηματοδοτεί το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης, μετά από σχεδόν δύο χρόνια στασιμότητας και μειωμένης ζήτησης.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, οι προμηθευτές απέστειλαν 64,9 εκατομμύρια μονάδες. Ο αριθμός εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν που είδε η αγορά των PC κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η ζήτηση για οικιακούς υπολογιστές έστειλε τον όγκο αποστολών στα 83,6 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Η αγορά PC πιθανώς δεν θα φτάσει σύντομα σε αυτά τα ύψη. Παρόλα αυτά, η IDC αναφέρει ότι η ζήτηση για υπολογιστές αρχίζει να αυξάνεται και πάλι στα περισσότερα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. «Τα αδύναμα αποτελέσματα στην Κίνα συνέχισαν να συγκρατούν την αγορά. Εξαιρουμένης της Κίνας, οι παγκόσμιες αποστολές αυξήθηκαν περισσότερο από 5% σε ετήσια βάση», προσθέτει η εταιρεία ερευνών.

Η IDC πίστωσε την ανάκαμψη στη νέα διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τα AI PCs και στις εταιρείες που υποβάλλονται σε ανανέωση των εμπορικών υπολογιστών στα γραφεία τους. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές των PCs ανέβηκαν λόγω της εκκαθάρισης από τους λιανοπωλητές του πλεονάζοντος αποθέματος προϊόντων όταν η ζήτηση ήταν μειωμένη το 2023.

ΤΕΥΧΟΣ 551

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ