Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

30 May 2022 06:51

Ασφαλείς διαδικτυακές συναλλαγές από την Eurobank

Η πρόσβαση στα συστήματα της Eurobank προστατεύεται με τεχνολογία που απαγορεύει σε μη ταυτοποιημένους χρήστες την είσοδο σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες.

Με προηγμένα πρωτόκολλα επικοινωνίας και μηχανισμούς ταυτοποίησης, η Eurobank προστατεύει τη μεταφορά των ευαίσθητων δεδομένων των χρηστών στο διαδίκτυο, καθώς η ταυτότητά της είναι πιστοποιημένη από ανεξάρτητο πάροχο πιστοποίησης (Trusted Third Party).

Για τους χρήστες e-Βanking:

• H σύνδεση γίνεται πάντα με προσωπικούς κωδικούς που γνωρίζει μόνο ο χρήστης και απαιτείται υποχρεωτική αλλαγή του Password κάθε 6 μήνες. Αν το Password συμπληρωθεί λανθασμένα συνεχόμενες τρείς φορές, οι κωδικοί e-Banking μπλοκάρονται.

• Όταν η σύνδεση στο e-Banking ξεπεράσει τα 10 λεπτά αδρανούς λειτουργίας, το σύστημα αποσυνδέει αυτόματα τον λογαριασμό.

• Για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής απαιτείται η συμπλήρωση του κωδικού μιας χρήσης (OTP) που αποστέλλεται την ίδια στιγμή στο κινητό που έχει δηλώσει στην Τράπεζα ο χρήστης ή μπορεί να γίνει χρήση βιομετρικών credentials εφόσον έχει ταυτοποιήσει τη συσκευή smartphone που χρησιμοποιεί.

• Μέσα από το e-Banking υπάρχει η δυνατότητα να μειωθούν τα όρια των συναλλαγών.

Για τους χρήστες του Eurobank Mobile App:

• Η σύνδεση προστατεύεται με βιομετρική ταυτοποίηση, δηλαδή με την αναγνώριση προσώπου ή με το δακτυλικό αποτύπωμα, εφόσον ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει στο smartphone του τη λειτουργία Face ID και Touch ID αντίστοιχα, αλλά και με 4-ψήφιο PIN που ανανεώνεται κάθε 6 μήνες.

• Στα νέας τεχνολογίας κινητά παρέχεται η δυνατότητα Shake2Logout, ώστε ο χρήστης να αποσυνδέεται κουνώντας απλώς το κινητό του.

Το site της Eurobank ανανεώνεται συχνά με φιλικές συμβουλές, που βοηθούν τους χρήστες των υπηρεσιών της να γλιτώνουν από κακόβουλες επιθέσεις, όπως για παράδειγμα το phising.

Τεύχος 77

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ