Skip to main content
7 October 2022 06:53

Ασφάλεια στις ψηφιακές πληρωμές με PayPal

Παρά την αύξηση που σημειώθηκε στις αφίξεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας το φετινό καλοκαίρι (+9,4% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019), όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον τουριστικό (και όχι μόνο) κλάδο εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, ανησυχώντας για ένα μέλλον που είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Οι τιμές που εκτινάσσονται στα ύψη, οι πληθωριστικές πιέσεις και η γενική αβεβαιότητα φέρνουν αντιμέτωπους τους εκπροσώπους του κλάδου με την (μάλλον τρομακτική) πιθανότητα να βιώσουν εκ νέου τις δυσκολίες και την ταλαιπωρία της προηγούμενης χρονιάς. Οι ακυρώσεις κρατήσεων και ταξιδιών, καθώς και τα άδεια ξενοδοχεία και εστιατόρια αποτελούν ακόμη το μαρτύριο της ελληνικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας – σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν τρόποι προκειμένου να κατορθώσετε να χτίσετε την εικόνα μίας σύγχρονης και ανθεκτικής επιχείρησης.

Μία επιλογή, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τους εμπόρους να αποφύγουν πιθανές απώλειες εσόδων και να ενισχύσουν την παρουσία τους στην αγορά, αφορά στη συνεργασία με πιστοποιημένους παρόχους πληρωμών, οι οποίοι προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων για κάθε επιχείρηση.

«Αξίζει, όντως, να εστιάσουμε στο πώς να παρέχουμε στους ταξιδιώτες την καλύτερη δυνατή διαδικτυακή υπηρεσία, κάθε φορά που κάνουν κράτηση για ταξίδια ή πληρώνουν για άλλου είδους υπηρεσίες. Σήμερα, έως και το 38% των πελατών εγκαταλείπει μια συναλλαγή εάν η επιλεγμένη μέθοδος πληρωμής δεν είναι διαθέσιμη, επομένως η διαφοροποίηση παρέχει στις επιχειρήσεις ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Επιπλέον, οι πληρωμές μοιάζουν πολύ πιο απλές, άπαξ και οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν στο δικό τους νόμισμα. Στην PayPal, για παράδειγμα, διαχειριζόμαστε τουλάχιστον 25 εθνικά νομίσματα, τα οποία καλύπτουν τη ζήτηση για τα πιο συνήθη αιτήματα», αναφέρει ο Efi Dahan, Γενικός Διευθυντής της PayPal για την Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και το Ισραήλ.

Με την PayPal, οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να πραγματοποιούν πληρωμές από σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο και να αισθάνονται σίγουροι ότι οι οικονομικές τους πληροφορίες αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία με ασφαλή τρόπο.

Τεύχος 146

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ