Skip to main content
3 July 2024 06:50

Αποτελέσματα της 59ης Συνεδρίασης της Ολομέλειας του BEREC

To Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες πραγματοποίησε στις 6 και 7 Ιουνίου, την 59η Συνεδρίαση της Ολομέλειάς του, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου, υπό την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Σώματος για το 2024, καθώς και του Αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή Δημήτρη Βαρουτά. Στη συνεδρίαση, εξετάστηκαν και τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση τα ακόλουθα:

• Έκθεση για το οικοσύστημα διασύνδεσης IP-IC, η οποία αποτυπώνει τις εξελίξεις στην αγορά τα τελευταία χρόνια και διαπιστώνει πτωτική πορεία στα κόστη και τις τιμές, ως αποτέλεσμα της έντασης του ανταγωνισμού και της τεχνολογικής προόδου.

• Έκθεση για την περιαγωγή Μηχανής προς Μηχανή, η οποία καταγράφει το πλαίσιο και τους όρους παροχής και τιμολόγησης αυτής της υπηρεσίας, καθώς επίσης και τα πιθανά εμπόδια στη σύναψη συμφωνιών περιαγωγής M2M μεταξύ παρόχων.

• Γνωμοδότηση για την αποτελεσματικότητα του πλαισίου Γενικών Αδειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία το BEREC, στο πλαίσιο σχετικής υποχρέωσής του, θα υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμβάλλοντας σε τυχόν τροποποιήσεις του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.

ΤΕΥΧΟΣ 540

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ