Skip to main content
13 June 2024 06:47

Απλοποίηση της ασφάλειας των εφαρμογών cloud

Η Check Point Software Technologies Ltd. ανακοίνωσε το CloudGuard WAF-as-a-Service, ένα αυτοματοποιημένο, AI-powered firewall web εφαρμογών, που προσφέρει στους οργανισμούς μια πλήρως διαχειριζόμενη λύση για την πρόληψη απειλών στον κυβερνοχώρο και την προστασία web εφαρμογών από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και παραβιάσεις δεδομένων. Δίνοντας προτεραιότητα στην πρόληψη, την απλότητα και την επεκτασιμότητα, αυτή η τεχνολογία παρέχει έναν βολικό και οικονομικά αποδοτικό τρόπο για την αποτελεσματική ασφάλεια των εφαρμογών cloud και APIs.

Οι επαγγελματίες του χώρου κατανοούν ότι οι λύσεις WAF απαιτούν σχολαστική εγκατάσταση και συνεχή συντήρηση για μετριασμό των κινδύνων. Ωστόσο, η διασφάλιση του cloud είναι υψίστης σημασίας. Στην έκθεση 2024 Cloud Security Report, η Check Point αποκάλυψε ότι ένα συντριπτικό 96% των ερωτηθέντων ανέφεραν ανησυχίες σχετικά με την ικανότητά τους να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους κινδύνους στο cloud. Η πλήρως διαχειριζόμενη πρόταση της Check Point, CloudGuard WAFaaS ανακουφίζει τους εμπλεκόμενους από το βάρος που παραδοσιακά συνδέεται με τη διατήρηση λύσεων WAF, μετατρέποντας μια δυσκίνητη διαδικασία σε μια βελτιωμένη λειτουργία.

Το CloudGuard WAFaaS αποτελεί βασικό στοιχείο της λύσης ασφάλειας cloud της Check Point με προτεραιότητα στην πρόληψη. Με χαρακτηριστικά που κυμαίνονται από ανίχνευση απειλών που βασίζεται σε AI, API discovery bot prevention, ασφάλεια αρχείων και περιορισμό ρυθμού, το CloudGuard WAFaaS προσφέρει μια ολοκληρωμένη σουίτα προστασίας εφαρμογών και API για πολλαπλές αρχιτεκτονικές cloud και σύγχρονες αρχιτεκτονικές και περιλαμβάνει πρόληψη DDoS και αυτοματοποιημένη διαχείριση πιστοποιητικών.

Ως μέρος του Check Point Infinity Platform to defend the cloud, τα βασικά χαρακτηριστικά του CloudGuard WAFaaS περιλαμβάνουν:

Πρόληψη απειλών: Προστατεύει από zero-day exploits, επιθέσεις Distributed Denial of Service (DDoS) και επιθέσεις bot-drives, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη ασφάλεια χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση.

Ανάλυση με βάση τα δεδομένα: Η ακριβής ανίχνευση, χωρίς ουσιαστικά ψευδώς θετικά αποτελέσματα, απαλλάσσει τις ομάδες ασφαλείας από την κουραστική συντήρηση του firewall.

Ασφάλεια API: Μειώνει αποτελεσματικά τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και παραβιάσεων δεδομένων, αξιοποιώντας την πιο πρόσφατη δυνατότητα εντοπισμού API.

Εφάπαξ ρύθμιση: Η διαδικασία ανάπτυξης από άκρο σε άκρο μπορεί να εκτελεστεί εντός 5 λεπτών.

«Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά firewall web εφαρμογών, τα οποία βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη χειροκίνητη παρέμβαση και τις συχνές ενημερώσεις υπογραφής, το Check Point CloudGuard WAFaaS που κυκλοφόρησε πρόσφατα αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμοστεί δυναμικά στις νέες απειλές», δήλωσε ο κος Brian McHenry, επικεφαλής του Cloud Security Engineering στην Check Point Software. «Αυτή η δυνατότητα διασφαλίζει ότι οι οργανισμοί έχουν έναν προληπτικό αμυντικό μηχανισμό που εξελίσσεται με το τοπίο των απειλών χωρίς να δημιουργεί χρονοβόρα ψευδώς θετικά αποτελέσματα».

ΤΕΥΧΟΣ 527

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ