Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

14 June 2022 08:57

Ανανεωμένο crypto-wallet για το PayPal

Του Στάθη Ασπιώτη

Στη ρότα των νεότερων fintech εταιρείων, το PayPal προσθέτει δυνατότητες για τα κρυπτονομίσματα. Οι χρήστες του μπορούν πλέον να μεταφέρουν κρυπτονομίσματα από και προς το PayPal από άλλα wallet. Η εταιρεία είπε ότι η λειτουργία είναι διαθέσιμη από τις 7 Ιουνίου σε έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ και στους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους των ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες.

Οι πελάτες του PayPal μπορούσαν ήδη να αγοράσουν και να πουλήσουν bitcoin, ethereum, bitcoin cash και litecoin μέσω του PayPal app, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κρυπτονομίσματος στο checkout για κάποιες αγορές.

Με τη νέα δυνατότητα, μπορούν επιπλέον να στέλνουν crypto στο PayPal, να μεταφέρουν crypto από το PayPal σε άλλα crypto-hardware πορτοφόλια, όπως και να στέλνουν crypto σε άλλους χρήστες του PayPal, άμεσα και χωρίς χρέωση. Το PayPal δεν χρεώνει τέλη για τη μεταφορά cryptocurrency, εντός ή εκτός PayPal, αλλά ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις τρίτων, όπως για παράδειγμα χρεώσεις δικτύου.

Ο κόσμος των crypto wallet χωρίζεται σε wallet φύλαξης και wallet αυτοδιαχείρισης. Η νέα δυνατότητα του PayPal εμπίπτει στην πρώτη κατηγορία. Επειδή το πορτοφόλι του PayPal είναι τύπου φύλαξης, οι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικά κλειδιά. Το PayPal ισχυρίζεται ότι αυτό αποτελεί πλεονέκτημα, λέγοντας ότι οι χρήστες του δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τυχόν απώλεια κλειδιών και υπόσχεται να αντικαταστήσει τα crypto, αν οι λογαριασμοί παραβιαστούν. Με τη νέα δυνατότητα, όταν οι χρήστες του PayPal θέλουν να λάβουν crypto με μεταφορά, το PayPal δημιουργεί αυτόματα μια νέα διεύθυνση «λήψης» για κάθε συναλλαγή.

Τεύχος 85

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ