Skip to main content
15 March 2023 07:46

Αναζήτηση αναδόχου για τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές του ΥΠΕΞ

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) διενεργεί ηλεκτρονικό ανοικτό άνω των ορίων διαγωνισμό για το έργο: Ανάπτυξη – Επέκταση Τηλεπικοινωνιακών Υποδομών Υπουργείου Εξωτερικών του Υποέργου 4: «Εκσυγχρονισμός των Υποδομών Ασφάλειας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Κρυπτογράφησης», χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2022 – Ταμείο Ανάκαμψης.

Αντικείμενο του παρόντος έργου είναι:

Η αναβάθμιση τηλεπικοινωνιακών υποδομών του Υπουργείου μέσα από μελέτη, εγκατάσταση και παραμετροποίηση υποδομών ΤΠΕ, δομημένης καλωδίωσης, ενεργού δικτυακού εξοπλισμού: Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό της τηλεπικοινωνιακής υποδομής της Κεντρικής Υπηρεσίας και θα καλύψει κυρίως:

• Υλοποίηση δομημένης καλωδίωσης όλων των κτιρίων (οπτικές ίνες και χαλκός).

• Αποξήλωση παλιών δικτυακών κατανεμητών (κτιρίων και ορόφων) και αντικατάσταση τους με σύγχρονους.

• Αναδιαμόρφωση χώρων όπου θα εγκατασταθούν οι δικτυακοί κατανεμητές προκειμένου να πληρούνται απαιτήσεις ασφαλείας.

• Εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας και παρακολούθησης όλων των κατανεμητών των κτιρίων (κάμερες, αισθητήρες κ.λπ.).

• Προμήθεια ενεργού δικτυακού εξοπλισμού (routers, firewalls, switches, IDS κ.λπ.) και συστημάτων παρακολούθησης και διαχείρισης δικτύου.

Η υλοποίηση κλειστού συστήματος τηλεδιάσκεψης μέσω μελέτης, εγκατάστασης και παραμετροποίησης κλειστού συστήματος τηλεδιάσκεψης. Παρακολούθηση, εκπαίδευση και υποστήριξη (help desk): Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ασφαλούς συστήματος τηλεδιασκέψεων, που θα παρέχει κυρίως:

• Δυνατότητα ταυτόχρονης επικοινωνίας με εικόνα και ήχο μεταξύ ομάδων χρηστών που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του ΥΠΕΞ στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

• Δυνατότητα διαμοιρασμού δεδομένων ταυτόχρονα, μέσω της οποίας οποιοσδήποτε συμμετέχει σε μία τηλεδιάσκεψη έχει τη δυνατότητα να «μοιραστεί» με τους απομακρυσμένους χώρους υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

• Δυνατότητα διαλειτουργίας με υπάρχουσα δομή επικοινωνίας του ΥΠΕΞ.

• Δυνατότητα επικοινωνίας με ομάδες χρηστών που βρίσκονται σε σημεία εκτός ΥΠΕΞ.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr. Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 6.770.161,29 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (προϋπολογισμός με ΦΠΑ: 8.395.000 ευρώ, ΦΠΑ 24% 1.624.838,71 ευρώ). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίζεται η Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ