Skip to main content
10 February 2023 07:53

Αναβάθμιση Bing για υποστήριξη του ChatGPT AI

Του Στάθη Ασπιώτη

Η Microsoft ανακοίνωσε μια νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησής της Bing, η οποία υποστηρίζεται από μια αναβαθμισμένη έκδοση της τεχνολογίας AI που υποστηρίζει το chatbot ChatGPT.

Η εταιρεία λανσάρει το προϊόν με αναβαθμισμένες δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης για το πρόγραμμα περιήγησής της Edge, με την υπόσχεση ότι και οι δύο θα προσφέρουν μια νέα εμπειρία για την περιήγηση στο διαδίκτυο και την εύρεση πληροφοριών σε αυτό.

Ο CEO της Microsoft, υποστήριξε ότι το παράδειγμα για την αναζήτηση στον ιστό δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παρέχει πληροφορίες πιο  ομαλά και πιο γρήγορα από τις παραδοσιακές μεθόδους. «Ο αγώνας ξεκινά σήμερα και θα προχωρήσουμε γρήγορα», δήλωσε.

Σε μία πρώτη επίδειξη δοκιμής, το Bing κλήθηκε να «δημιουργήσει ένα δρομολόγιο για κάθε ημέρα ενός 5ήμερου ταξιδιού στην Πόλη του Μεξικού». Η ερώτηση απαντήθηκε εξ ολοκλήρου από το chatbot, το οποίο απέδωσε μια πρόχειρη διαδρομή μαζί με συνδέσμους σε πηγές για περισσότερες πληροφορίες.

Η Microsoft λέει ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τροφοδοτούνται από μια αναβαθμισμένη έκδοση του GPT 3.5, του μοντέλου γλώσσας AI OpenAI που τροφοδοτεί το ChatGPT. Η Microsoft το αποκάλεσε «Μοντέλο του Προμηθέα» και ισχυρίζεται ότι είναι πιο ισχυρό από το GPT 3.5 και μπορεί να απαντά καλύτερα σε ερωτήματα χρηστών, με ενημερωμένες πληροφορίες και τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Το νέο Bing προς το παρόν είναι ενεργό «για περιορισμένη προεπισκόπηση υπολογιστή desktop» και οι χρήστες μπορούν να «ρωτήσουν» μόνο ένα από τα προκαθορισμένα ερωτήματα, ενώ λαμβάνουν τα ίδια αποτελέσματα κάθε φορά.

Τεύχος 225

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ