Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

12 January 2023 07:43

Αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος της ΑΑΔΕ

Της Αφροδίτης Μπαλίδου

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) διακηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό άνω των ορίων (μέσω ΕΣΗΔΗΣ) για την ανάθεση σύμβασης με τίτλο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) Εκπαίδευσης για τη Φορολογική και Τελωνειακή Ακαδημία της ΑΑΔΕ.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι:

• Η μοντελοποίηση των διαδικασιών που περιλαμβάνονται στον επιχειρησιακό μηχανισμό εκπαίδευσης.

• Η σχεδίαση, ανάπτυξη και λειτουργία ή η προμήθεια και προσαρμογή/παραμετροποίηση έτοιμου σχετικού πληροφοριακού συστήματος για την παρακολούθηση και διαχείριση των διαδικασιών εκπαίδευσης με στόχο την αυτοματοποίηση τους, καθώς και η εκπαίδευση επιλεγμένων στελεχών της Αναθέτουσας Αρχής στο νέο σύστημα.

• Η εκπαίδευση επιλεγμένων χρηστών της ΑΑΔΕ στο ως άνω σύστημα.

Ο υποψήφιος Ανάδοχος οφείλει να μοντελοποιήσει όλες τις διαδικασίες που περιλαμβάνονται στον κύκλο ζωής εκπαίδευσης – εκπαιδευτικού προγράμματος έτσι ώστε να αυτοματοποιηθούν, κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο, οι ενέργειες που πρέπει να γίνονται από την Ακαδημία. Για τη μοντελοποίηση των διαδικασιών ο Ανάδοχος οφείλει να χρησιμοποιήσει διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία και αντίστοιχο εργαλείο καταγραφής επιχειρησιακών διαδικασιών.

Το νέο σύστημα θα πρέπει να υποστηρίζει τις παρακάτω οριζόντιες δυνατότητες:

• Σύνδεσης, πρόσβασης και ανάκτησης ψηφιοποιημένων εγγράφων.

• Θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα ψηφιακής επικύρωσης των εκτυπωμένων εγγράφων, μέσω π.χ. hash code. Το έγγραφο θα πρέπει να έχει κατάλληλο url ή QR code το οποίο θα επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο/ Υπηρεσία να ελέγχει την εγκυρότητα του εγγράφου.

• Ενσωμάτωσης ψηφιακής υπογραφής σε μέρος ή σε όλα τα έγγραφα που αποστέλλονται.

• Υποστήριξης της αποστολής και λήψης εγγράφων με υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και τρίτους φορείς (π.χ. ΕΚΔΔΑ), με ή χωρίς τη χρήση προηγμένης ψηφιακής υπογραφής, και καταχώριση των σχετικών δεδομένων στο πληροφοριακό σύστημα.

• Αποστολής στοιχείων με αυτοματοποιημένο τρόπο μέσω διαλειτουργικότητας (Δ.Ο.Υ. – TAXIS – Τελωνεία – Ελεγκτικό Συνέδριο κ.λπ.).

• Μεταβολής από τους διαχειριστές του συστήματος των φορμών/εντύπων/πράξεων που δημιουργούνται αυτόματα ή μη από το σύστημα ανάλογα με τις (μεταβαλλόμενες) απαιτήσεις από το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 368.337,37 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (εκτιμώμενη αξία μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ: 297.046,25 ευρώ) και καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίζεται η Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15:00.

Τεύχος 204

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ