Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
LATEST
Ανάπτυξη λογισμικού για τη διάγνωση του COVID-19
Της Αφροδίτης Μπαλίδου
Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας & Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) διακηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό άνω των ορίων για τη σύναψη σύμβασης με αντικείμενο: Ανάπτυξη λογισμικού διαχείρισης και ανωνυμοποίησης δεδομένων ιατρικών απεικονιστικών εξετάσεων και εφαρμογή τεχνικών Τεχνητής Νοημοσύνης/Βαθιάς Μάθησης για ταχεία και αξιόπιστη διάγνωση του COVID-19, στο πλαίσιο του ΥΕ9 της Πράξης «Παροχή προηγμένων δικτυακών-υπολογιστικών υπηρεσιών σε Νοσοκομειακές Μονάδες σε περιβάλλον υπολογιστικού νέφους με στόχο την υποστήριξη του κλινικού έργου, την ενίσχυση της ερευνητικής τους δραστηριότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα υγείας».
Στο αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνονται τα εξής:
• Ανάπτυξη προηγμένων εργαλείων καταγραφής, επίβλεψης και αυτόματης προειδοποίησης όσον αφορά στην κατάσταση λειτουργίας της υπηρεσίας HARMONI (High-performance Archiving and Retrieval of Medical On-line Imaging).
• Ανάπτυξη προγραμματιστικών διεπαφών (APIs) της υπηρεσίας HARMONI προς τρίτες εφαρμογές του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
• Επέκταση της υπηρεσίας HARMONI σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
• Υλοποίηση διαδικασίας ανωνυμοποίησης των ιατρικών απεικονιστικών δεδομένων της υπηρεσίας HARMONI.
• Υλοποίηση της υπηρεσίας anonymous HARMONI, η οποία θα παρέχει ανωνυμοποιημένα ιατρικά απεικονιστικά δεδομένα στην ερευνητική κοινότητα.
• Σχεδιασμός και η υλοποίηση λειτουργικότητας αξιόπιστης διάγνωσης της COVID-19 με την εφαρμογή τεχνικών Τεχνητής Νοημοσύνης/Βαθιάς Μάθησης που θα παρέχει στους χρήστες: ταυτοποίηση, ασφαλή είσοδο, μηχανή αναζήτησης για εύρεση των απεικονιστικών δεδομένων των ασθενών, ασφαλή αποθήκευση απεικονιστικών δεδομένων και λειτουργικότητα διάγνωσης.
Το σύνολο του πηγαίου κώδικα που θα παραχθεί στο πλαίσιο του παρόντος έργου, θα αναπτυχθεί με άδεια ανοικτού λογισμικού και θα αποτελέσει παραδοτέο του παρόντος έργου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανέρχεται στο ποσό των 1.039.700 ευρώ (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 838.467,74 ευρώ, ΦΠΑ: 201.232,26 ευρώ). Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ και καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών ορίζεται η Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 και ώρα 14:00.