Skip to main content

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

30 March 2022 07:45

Ανάθεση έργου στη «Σωληνουργεία Κορίνθου» για αγωγό μεταφοράς υδρογόνου στην Αυστραλία

Του Χάρη Ματθαίου

Η Cenergy Holdings SA ανακοίνωσε την ανάθεση ενός σημαντικού έργου από τη Jemena Asset Management Pty Ltd στην CPW America Co, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία της «Σωληνουργεία Κορίνθου» στον κλάδο σωλήνων χάλυβα. Πρόκειται για το έργο φυσικού αερίου Port Kembla Lateral Pipeline, το οποίο θα συνδέσει τον μελλοντικό τερματικό αγωγό Port Kembla Energy με τον υπάρχοντα αγωγό, μήκους 797 χλμ., Eastern Gas Pipeline.

Στη σύμβαση περιλαμβάνονται σωλήνες χάλυβα πιστοποιημένοι για τη μεταφορά έως και 100% υδρογόνου, μήκους περίπου 13 χλμ., διαμέτρου 18 ιντσών (457 χιλιοστά), υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW), με εξωτερική και εσωτερική επένδυση, καθώς και η προμήθεια των αντίστοιχων εξαρτημάτων (bends). Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στη Θίσβη της Βοιωτίας, με στόχο να παραδοθούν εντός του τρέχοντος έτους στην Αυστραλία.

Διαθέτοντας εκτενή εμπειρία στην υλοποίηση απαιτητικών έργων σε παγκόσμιο επίπεδο, η «Σωληνουργεία Κορίνθου» είναι επιλεγμένος προμηθευτής για εταιρείες φυσικού αερίου, υγρών καυσίμων και υδρογόνου, καθώς και για διεθνείς κατασκευαστικές εταιρείες. Οι υψηλής ποιότητας σωλήνες χάλυβα της «Σωληνουργεία Κορίνθου» είναι δοκιμασμένοι εργαστηριακά σε μέγιστη πίεση και πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου ASME B31.12 option Β, ώστε να παρέχουν μια προηγμένη, αποδοτική και τεχνολογικά άρτια λύση για το ενεργειακό μείγμα του αύριο, μεταφέροντας με ασφάλεια έως και 100% υδρογόνο.

Η Jemena κατέχει σημαντικές υποδομές ενέργειας και προμηθεύει καθημερινά εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Αυστραλία, ενώ η Cenergy Holdings SA είναι μητρική της «Σωληνουργεία Κορίνθου».

Τεύχος 40

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ